Vil erstatte Alonso med Cattermole

I en heller spekulativ artikkel i den kulørte pressen hevdes det at Alonso forsvinner og at erstatteren heter Lee Cattermole. Michael Turner linkes. Arbeloa snakker om overgangen. Wisdom nettet.

Ifølge den britiske tabloidavisen The Daily Mail skal Liverpool og Real Madrid være på nippet til å komme til enighet angående en overgangssum for Xabi Alonso, etter at Real Madrid har jaktet på midtbanemaestroen gjennom hele sommeren.

En sum rett under £30M skal begge parter kunne regne med å inngå innen de neste 48 timene, skal vi tro Daily Mail. Det vil i så fall bli den andre på kort tid, ettersom Álvaro Arbeloa også meldte overgang til Real Madrid i kveld i en overgang verdt £3.5M.

Selv om Liverpool vil kunne tjene godt med penger på Alonso, som ankom fra Real Sociedad for £10.5M for fem år siden, vil fansen flest bli svært skuffet når det nå later til at midtbanespilleren forsvinner fra Anfield, samtidig som en eventuell erstatter tilsynelatende ikke holder like høy kvalitet som bærebjelken Xabi.

Rafael Benítez skal nemlig ha kastet sitt blikk på Wigans hardtspillende og oppofrende midtbanemann Lee Cattermole dersom Real Madrid legger et såpass godt bud på bordet at spanjolen forsvinner. 21-åringen skal være et fullgodt alternativ ettersom Benítez begynner å innse mangelen på britiske spillere når FIFA snarlig innfører "6+5"-regelen.

Michael Turner er et annet navn som dukker opp i Daily Mail, som et alternativ i forsvaret til Jamie Carragher, Daniel Agger og Martin Skrtel, nettopp på grunn av denne regelen. Hull-manager Phil Brown sier at klubben kun vil lytte til sinnsyke bud på forsvarsspilleren, men Rafael Benítez skal visstnok teste tigrene med et bud på £5.5M.

Spanjolen skal også være klar til å svi av over £12M på Lee Cattermole om sommerens drøyeste transfersaga tar en negativ vending for Liverpools del. Wigan betalte kun £3.5M til Middlesbrough for Cattermole for et år siden, men har allerede takket nei til lukrative bud fra tidligere sjef Steve Bruce, nå i Sunderland.

Avisen mener videre at det ikke er positive nyheter for røde supportere å bli linket til spillere som Cattermole og Turner, når EM-vinnerne Arbeloa og Alonso forsvinner, samtidig som de gjør et poeng ut av at Liverpool har blitt linket til mer internasjonalt kjente navn som David Silva og David Villa hos Valencia.

Det er ikke mye annet å gjøre enn å ta diverse avisoppslag vedrørende Xabi Alonsos fremtid med et par trillebårlass salt, spesielt når det kommer fra den mer kulørte delen av pressen. Når det kommer til innsikt i Real Madrid, er det de spanske sportsavisene AS og Marca som oftest har de beste kildene, selv om det agnet de legger ut heller ikke skal slukes rått, da disse avisene ofte brukes for å vinne frem storklubbens agenda.

På gjengrodde stier
Mye har vært sagt etter at Álvaro Arbeloa forlot Liverpool til fordel for en ny sjanse i klubben han dro fra for tre år siden, men nå tar hovedpersonen selv bladet fra munnen i samtale med Real Madrid TV.

- Ettersom døren sto åpen for meg og det var en mulighet for meg å returnere til Real Madrid, har jeg ønsket det av hele mitt hjerte, og jeg er svært fornøyd med å få muligheten til å komme tilbake. Ikke engang i sine villeste fantasier kan man tro at man skal være i Real Madrids førstelagstropp, beretter høyrebacken.

- Videre, når man først forlater en klubb med en følelse av at man ikke får ta del i førstelaget, vet man at det blir vanskelig å komme tilbake. Men når denne muligheten ble fremlagt for meg, ønsket jeg bare å ta utfordringen og heldigvis så er jeg her i Real Madrid nå.

- Jeg tror at enhver fotballspiller, uansett favorittlag, ville vokse på å ta sjansen på å komme til Real Madrid, spesielt med tanke på det store prosjektet som er her nå. Jeg er glad for å ha tatt denne utfordringen og ser frem til å trene, spille og nyte det, fortsetter Arbeloa.

Spanjolen fikk i løpet av to og et halvt år hele 98 kamper for Liverpool, og den allsidige forsvarsspilleren mener tiden i England vil gi ham en god plattform å bygge videre på når han skal hjelpe Real Madrid til nye høyder.

- Liverpool er en klubb med imponerende historie og massevis av suksess. I England er de det mestvinnende laget gjennom tidene... I så måte har jeg allerede merket forventingene og presset, og jeg tror det vil hjelpe meg når jeg tar fatt på denne utfordringen, som helt klart en den største i karrieren min så langt, bedyrer Álvaro.

- Jeg er av den oppfatning at jeg har blitt en bedre fotballspiller, men også vokst som person. Når man spiller for et lag som Liverpool spiller du med gode spillere, og på grunn av det har jeg også blitt kalt inn i landslagstroppen og vunnet EM. Så i løpet av disse årene har jeg lært enormt mye, erkjenner Arbeloa, som med det ønsker å kjempe seg inn på laget for å hjelpe Real Madrid til å gjøre det bra både nasjonalt og internasjonalt etter å ha underprestert i flere år.

Wisdom i form
Vi omtalte tidligere kveldens kamp mellom England og Færøyene, som endte 8-0 i favør Liverpools engelske representanter. Nå har vi også fått rede på at den talentfulle Liverpool-junioren Andre Wisdom nettet to av løvenes mål. Det første kom i det 14. minutt, mens det andre kom etter 36. minutter. Skottland ligger godt an i sin gruppe, og det står da mellom England og Norge på fredag om hvem som kjemper seg til finaleplass, tilsynelatende mot skottene, i U16-turneringen.