Vil ha scoringer fra alle lagdeler

Rafael Benitez håper at resten av laget vil avlaste Fernando Torres, og bidra med scoringer. Manageren forventer tøff motstand i London, og roser West Ham-manager Gianfranco Zola.

Fernando Torres har gjort tre mål på seks kamper denne sesongen, men etter at spanjolen har gått målløs av banen i de to siste kampene rettet pressen naturligvis søkelyset på dette under dagens pressekonferanse på Melwood.

Rafael Benitez svarte med han ikke tror det vil gå lang tid før Torres finner veien til nettmaskene igjen, men samtidig ser han helst at hele laget bidrar med scoringer.

- Vi vet at Fernando vil score mål når han er i form, men dersom hele laget bidrar med scoringer hadde det vært veldig positivt. En spiller som Dirk Kuyt scoret jo sist, poengterte Liverpool-manageren.

- Vi ønsker at alle lagdeler bidrar med scoringer. Når et lag har en toppscorer, snakker alle om ham. Men for meg som manager er det bedre når jeg har flere valgmuligheter, og jeg ønsker at flere spillere skal komme inn i feltet og score mål. Det gjør det også mer vanskelig for det forsvarende lag.

- Jeg synes Fernando spilte mye bedre i vår siste kamp. Han jobbet hardt. Vi snakker om spisser, og ender alltid opp med å snakke om scoringer. Men han jobbet hardt for laget, noe som er positivt. Jeg er sikker på at han vil score mål igjen, og jobber han like hardt i tiden som kommer vil laget også fortsette å score mål.

Benitez fortsatte med å rose Dirk Kuyt, som gjorde seiersmålet mot Debrecen.

- Kuyt har alltid vært en svært viktig spiller. Han gir alltid 100% uansett om han spiller spiss, hengende spiss eller som ving. Han har en veldig positiv holdning, og er en kvalitetsspiller. Han er den type spiller alle managere ønsker å ha på sitt lag.

- Når du tar ut laget til hver kamp, funderer du alltid på hvem som kan spille hvor. Kuyt kan spille over alt.

Benitez er klar over at det er umåtelig viktig å få med seg alle tre poengene fra kampen mot West Ham i London i morgen kveld, om man skal holde tritt med topplagene.

- Det er mange gode lag i år, og det vil bli vanskeligere for alle. Alle topplagene vil tape flere kamper, og forhåpentligvis vil det slå positivt ut for oss som allerede har tapt to. Det er tydelig at Manchester City er et topplag nå. Aston Villa kan komme til å henge med. Så er det Arsenal, Chelsea og Manchester United. Forhåpentligvis vil vi blande oss inn i tetstriden også.

- Vi står foran en vanskelig kamp i helgen. West Ham slipper ikke inn mange mål. Zola er en god manager, med god fotballforståelse. Han prøver å få laget sitt til å spille god fotball.

Benitez ble også spurt om han så Europaliga-fotball i går, og hva han syntes om forsøket med seks dommere.

- Nei, jeg fulgte ikke Europaligaen. Jeg så vårt reservelag spille. De slo Manchester United 1-0 med 10 spillere, så jeg var godt fornøyd, var responsen fra manageren.

- Jeg har fått litt informasjon om eksperimentet, og det er to ting jeg reagerer på. For det første er det ikke enkelt å finne mange nok dommere til hver kamp. For det andre må vi utvide dommergarderobene! Enkelte klubber har så små dommergarderober at man umulig kan få plass til alle.