Vil hindre ”tangering”

Det er 56 år siden Liverpool sist tapte fem kamper på rad. Alex Ferguson mener Michael Owen er klar for å håndtere hva som trolig blir en varm velkomst på Anfield.

Det er alltid mye som spill når Liverpool og Manchester United møtes, men for de helrøde er situasjonen prekær i forhold til årets ligasesong. Med fire ligatap på de ni første kampene har man knapt råd til enda et nederlag som vil gi dem ti poeng fram til Man U.

I tillegg har mannskapet til Rafael Benitez fire strake tap, to i Premier League og to i Champions League. Det har ikke skjedd klubben siden 1987.

Hvis en skal leke djevelens advokat, er det 56 år siden Liverpool tapte fem kamper i rekkefølge, da en svak innledning på 1953-54 ga en håndfull nederlag på rappen i en ligasesong som endte med sisteplass i 1.divisjon.

Det største marerittet for mange vil være om det skulle være Michael Owen som scoret seiersmålet foran de fans hvorav mange nå ser på ham som en forræder. En tradisjonell sportslig og varm velkomst til tidligere helter vil ikke bli den tidligere toppscoreren til del på Anfield, men hans manager er ikke bekymret over det.

- Det vil bli interessant å se hvilken reaksjon han får, sier Alex Ferguson foran morgendagens hatoppgjør.

- Det er veldig få spillere som har spilt for begge klubbene. Det var ingen tvil om at Paul Ince fikk en dårlig mottakelse av våre fans da han gikk til Liverpool, og det kan være at Michael må forvente det på søndag.

- Han er imidlertid rutinert, noe som er viktig. Alle vil gjerne bli likt, men jeg tror ikke det vil bekymre ham.

- Hans statistikk hos Liverpool var enda bedre enn hva Paul hadde med oss. De målene han scoret for Liverpool vil øremerke ham som en av deres beste angripere noensinne. Det kan gi ham gode kort hos fansen til Liverpool, men det er vanskelig å si.