Vil klatre til topps igjen

Alvaro Arbeloa håper at Liverpool topper tabellen igjen etter kampen mot West Ham på Upton Park lørdag kveld. Manchester United spiller som kjent lokaloppgjøret mot City først på søndag.

Tre poeng fra kampen på Londons østkant vil være nok til at Liverpool igjen topper Premier League. I alle fall inntil Manchester United møter naboen City i lokaloppgjør påfølgende dag. Høyreback Arbeloa håper at de helrøde benytter seg av denne sjansen til å legge press på dagens ligaleder.

- Jeg foretrekker å spille vår kamp før Manchester United spiller sin. Klarer vi å vinne kampen, vil det legge litt ekstra press på dem når de møter City, sier spanjolen til liverpoolfc.tv.

- Du vet aldri. Dersom de taper i neste kamp vil de kanskje føle presset, og da vet du ikke hva som vil skje. Derfor er det viktig at vi fortsetter å legge press på dem, legger han til.

- Nå er det viktig at vi fokuserer på vår egen kamp, gjør jobben vår, og etterpå kan vi se hva Manchester United gjør. Men personlig foretrekker jeg det altså når vi spiller før dem.

Arbeloa er godt fornøyd med at Liverpool fortsatt er med i kampen om ligatittelen, når vi nå er inne i siste måned av ligasesongen.

- Vi er glade for at vi er med og kjemper om tittelen. De siste årene har vi vært ute av tittelkampen på dette stadiet, så det er viktig for laget å være med og kjempe helt inn denne gangen.

- I en klubb som Liverpool er det viktigste å vinne titler, og det er også viktig å være helt oppe i tetkampen. Vi har bevist at vi har et godt lag. Vi har spilt virkelig bra denne sesongen, og har slått både Manchester United og Chelsea to ganger i ligaen. Det blir jevnt, og jeg tror vi fortsatt har mulighet til å vinne tittelen. Vi vet alle at det blir vanskelig, men United har noen tøffe kamper igjen, og kanskje taper de noen av de.

Liverpool har gjort utrolige 35 mål på sine siste 11 kamper. Arbeloa mener at de røde for tiden spiller sin beste fotball for sesongen.

- Vi har stor selvtillit og spiller bedre enn noen gang tidligere i sesongen. Vi skaper sjanser og scorer mål. Det er viktig å fortsette og vinne kampene, og så får vi se hva det holder til når status skal gjøres opp, sier 26-åringen.

Helgens motstander, West Ham, fikk med seg ett poeng fra Anfield i desember, etter en frustrerende 0-0 kamp sett med røde øyne. Arbeloa tror det blir et jevnt oppgjør også denne gangen, men er fullstendig klar over at Liverpool ikke kan avgi poeng i denne matchen dersom håpet om ligagull skal kunne leve videre.

- Vi kan ikke avgi flere poeng, men vi vet at West Ham har hatt en god sesong og spiller bra. Derfor blir det en veldig vanskelig kamp, sier Liverpools nummer 17.

- Det er alltid vanskelig å møte West Ham, men vi må vinne og dersom vi klarer å spille på samme måten som vi har gjort i det siste så har vi gode muligheter til å slå dem.

Arbeloa benytter også anledningen til å hylle Sami Hyypiä. Finnen forlater som kjent Liverpool til fordel for Bayer Leverkusen etter sesongslutt.

- Jeg var på forhånd klar over at Sami kunne være på vei bort, og dersom det er det beste for ham, så er jeg glad på hans vegner. Da jeg kom til Liverpool hjalp han meg mye. Sami er et godt menneske, og han stiller alltid opp for deg om du trenger hjelp.

- Han har vært her i ti år, og har gått foran med et godt eksempel for meg. Jeg er oppriktig stolt over å ha spilt sammen med ham, og jeg ønsker ham alt godt i fremtiden, for det fortjener han.