Vil matche Aquilani forsiktig

Benitez håper at spillerne legger skuffelsen det var å ryke ut av mesterligaen bak seg, og at de nå slår tilbake ved å beseire Everton på søndag. Vil være forsiktig med Aquilani. Babel feilsitert.

- Vi visste at det ville bli vanskelig å gå videre før vi reiste til Ungarn. Vi måtte vinne vår kamp, noe vi gjorde, men vi klarte likevel ikke å gå videre. Spillerne er rutinerte, og de vet at vi nå må konsentrere oss om ligaen og cupturneringene vi fortsatt er med i, uttalte Rafa under dagens pressekonferanse på Melwood.

- Posisjonen vår på tabellen er det første vi kan forbedre. Vi ønsker å være høyere, la han til.

Benitez bedyrer også at han vil ta Europaligaen seriøst.

- Europaligaen er en vanskelig turnering. Det er bare å se på lagene som er med. Det er mange gode lag der. Alle var litt deprimerte etter tirsdagens Champions League exit, men alle har reagert bra og tatt seg sammen. Spillerne fokuserer nå på fremtiden, og vil prøve å gjøre det best mulig i Premier League, FA-cupen og Europaligaen.

Aller først står altså et lokaloppgjør mot Everton på kjøreplanen.

- Det er alltid viktig å vinne, og spesielt i et derby. For folk her i byen er dette en viktig kamp som vi ønsker å vinne og vil forsøke å vinne. Dette er store kamper uansett når de blir spilt. For øyeblikket kan dette bli det løftet vi trenger, men det samme kan det bli for Everton. Men vi har tro på at vi kan vinne.

- Å slå Everton har førsteprioritet nå. Premier League er hovedmålet, og det betyr at vi må begynne å vinne kamper, bygge opp selvtillit og forsøke å komme inn blant de fire beste så snart som mulig.

Liverpool har vunnet de to siste ligakampene på Goodison, og journalistene ville vite hva vinnerresepten er.

- Å spille bedre enn dem, holde hodet kaldt og gjøre de riktige tingene, var svaret fra Benitez.

- Jeg må gjøre jobben min, og jobben til enhver manager er å gi råd til sine spillere og støtte dem. Det blir en fysisk tøff kamp, der alle vil jobbe hardt. Det er viktig å bevare hodet kaldt, og analysere ting skikkelig, for dette er følelsesladede oppgjør. Vi må ta de riktige avgjørelsene, bruke våre kvaliteter og jobbe like hardt som vanlig.

Emiliano Insua, Glen Johnson, Sotirios Kyrgiakos, David N'Gog og Alberto Aquilani kan alle komme til å spille sitt første Merseyside-derby på søndag. Men manageren antyder at han kommer til å være forsiktig med Aquilani.

- Det er en vanskelig situasjon med Aquilani. Folk spør stadig vekk om ham, og vi har ønsket å bruke ham i lang tid. Men spilleren er fortsatt ikke i toppform, og han mangler kamptrening. Når vi leder kun 1-0 i en veldig viktig kamp, eller når det står uavgjort som mot City, er det vanskelig å kaste ham innpå. Av og til trenger spillere tid til å finne seg til rette. Vi må ta de riktige avgjørelsene med ham. Dersom vi leder klart og spiller bra, kan vi kaste ham innpå, for da vil han automatisk spille bra.

- Aquilani vil spille om det blir nødvendig, men forhåpentligvis blir det fordi vi leder klart og ønsker å gi ham spilletid. Vi vil gi ham så god mulighet til å få en god opplevelse som vi kan, når vi sender ham innpå.

Benitez fikk også spørsmål om uttalelsene som Ryan Babel kom med tidligere i uken, der han kritiserte manageren og sine lagkamerater.

- Hvor var det egentlig Babel ble sitert? Jeg vet det, og jeg stoler ikke på den avisen. Så vi får sjekke med oversettelsen. Jeg har snakket med spilleren, og han hevdet at han ble feilsitert, og at de har forandret på det han egentlig sa til en annen avis. Han fortalte meg at han ikke ga dette intervjuet til denne avisen og denne journalisten.