Ville øke billettprisene

I et forslag til hvordan man skulle redusere gjelden i LFC skal Hicks og Gillett ha foreslått økte billettpriser og nye investorer. Vil doble kommersielle inntekter over de neste fem år.

I et dokument som Bloomberg News skal ha fått tak i, skal George Gillett og Tom Hicks først å foreslått en gjennomsnittlig økning i billettprisene på 8%, samt skaffe £100M fra investorer og lån for å refinansiere en gjeld på £290M.

Amerikanerne betalte og reduserte gjelden i juli med £50M, og fikk et års forlengelse av sitt lån som gjør det mulig for dem å eie Liverpool Football Club.

Til slutt valgte man å la billettprisene være uendret. - Det ville ha vært veldig upopulært, sier Rogan Taylor i ShareLiverpoolFC. - Det virker som de har tatt til seg fornuftige råd ved å ikke gjøre det.

Prospektet fra mars 2009 satt opp av investeringsbankene Rothschild og Merrill Lynch sier at potensielle investorer ville for £50M få en minoritetspost i "en av verdens mest suksessfulle fotballklubber". Dokumenter sier også at Liverpool vurderte å ta opp et nytt lån med høy rente på £50M og som ville koste £104,4M i løpet av fem år. Med unntak av £5M skulle hele det antatte beløpet på £100M brukes til å betale ned gjeld. Britisk media har også rapportert at nye penger kunne være med på igjen å få dratt i gang prosjektet med ny stadion.

Liverpool kalkulerte med en fornyet sponsoravtale med Carlsberg på årlige £14,2, men nylig fikk man altså i stand en avtale med Standard Chartered verdt £20M for hver sesong i fire år fremover.

Rafael Benitez skulle få £20M å bruke hver sesong på spillere, et beløp som "vil øke i forhold til forbedrede fjernsynsrettigheter". Det står ikke noe om nye kontrakter er med i transferbudsjettet, slik daglig leder Christan Purslow nylig hevdet. Klubben antok at lønnsutgiftene ville stige fra £81,7M til £115,2M.

Ut fra dokumentet kan en også lese om en ny kommersiell strategi med flere VIP-seter på stadion og opprettelse av akademier i klubbens regi. Nye sponsorer ville bli søkt og sammen med fasiliteter for catering etc. utgjøre en samlet kommersiell økning av inntektene over de neste fem årene fra £59M til £111,4M.