VM-kvalik på programmet

Det spanske fotballforbundet tror ikke Torres starter mot Bosnia. Skjebnedag for Kyrgiakos, Benayoun, Mascherano og Insúa. Totalt ti førstelagsspillere er på landslagsoppdrag.

Ti førstelagsspillere er tatt ut til landslagoppdrag i morgen (onsdag). Steven Gerrard, Dirk Kuyt og Andriy Voronin har allerede returnert til Liverpool med det som sies å være skadeproblemer. Rafael Benítez krysser fingrene for at ingen flere av hans spillere pådrar seg smeller. Mest spent er han nok på Daniel Agger og Fernando Torres. Sistnevnte sliter med et lyskeproblem, men er fortsatt med Spanias tropp.

For Spania og England handler morgendagen kun om prestisje. Spania møter Bosnia & Hercegovina i Zenica. Størst spenning for røde supportere ligger i om Fernando Torres blir involvert etter problemer med lysken. Det spanske fotballforbundet opplyser at Vicente del Bosque trolig kommer til å ta ut en hel annen lagoppstilling enn mot Armenia. Det betyr i så fall at Albert Riera får starte, mens Fernando Torres og Pepe Reina ikke er på banen fra avspark.
Sannsynlig lagoppstilling: Casillas; Iraola, Piqué, Albiol, Capdevila; Busquets; Silva, Xabi Alonso, Iniesta, Riera; Negredo.

England tar i mot Hviterussland på Wembley. Steven Gerrard sliter med et lyskeproblem, og er sendt hjem fra landslagssamlingen. Glen Johnson vil nok få fornyet tillit av Fabio Capello.

I gruppe 2 kjemper Sveits (20 poeng), Hellas (17), Israel (15) og Latvia (14) om de to øverste plassene på tabellen. Sotirios Kyrgiakos er tilbake etter suspensjon, og Hellas har på papiret en grei hjemmekamp mot Luxembourg. Seier gir minst play-off. For Yossi Benayoun og Israel er kun tre poeng mot Sveits godt nok. Israel må samtidig håpe på at Hellas avgir poeng. Sveits har en omspillsplass allerede i lommen.

Daniel Agger spilte samtlige minutter for Danmark mot Sverige. Han er nylig tilbake etter ryggoperasjon, og Rafael Benítez ser helst ikke at midtstopperen spiller to kamper så tett etter hverandre. Danmark har en betydningsløs kamp mot Ungarn på programmet.

I Sør-Amerika spiller Argentina skjebnekamp mot Uruguay. Vinneren er kvalifisert for VM. Uavgjort rekker sannsynligvis for Javier Mascherano og Emiliano Insúa fordi Ecuador ligger to poeng bak og har fem mål dårligere målforskjell. Tap for Diego Maradonas mannskap vil gi play-off dersom Ecuador ikke makter å vinne mot VM-klare Chile.

Brasil har forlengst sikret seg VM-billett, og stilte med et B-preget mannskap i 1-2-tapet mot Bolivia. Lucas Leiva spilte derimot ikke, og ifølge landslagssjef Dunga kommer Brasil til å stille med en sterkere startoppstilling mot Venezuela.
- Foran denne kampen kommer vi til å beholde kjernen og gradvis benytte andre spillere. Vi endret mer enn vi er vant til mot Bolivia. Mot Venezuela skal vi opprettholde mer struktur, sier Dunga ifølge AS.

Utlånte Nikolay Mihaylov ble byttet inn for Bulgarias førstekeeper Dimitar Ivankov mot Kypros lørdag. Sistnevnte ble båret av banen med et benbrudd. Ifølge novinite.com får sannsynligvis Mihaylov sjansen mellom stengene i oppgjøret mot tabelljumbo Georgia i gruppe 8.

Se vår liste for hvilke kamper som blir tv-overført.

VM-KVALIFISERING ONSDAG 14.OKTOBER

20.00, Zenica, Bosnia & Hercegovina v SPANIA
Torres, Riera, Reina

20.00, Athen, HELLAS v Luxembourg
Kyrgiakos

20.00, Basel, Sveits v ISRAEL
Benayoun

20.00, Sofia, BULGARIA v Georgia
Mihaylov

20.45, Køpenhavn, DANMARK v Ungarn
Agger

21.00, Wembley, ENGLAND v Hviterussland
Johnson

00.00+, Montevideo, Uruguay v ARGENTINA
Mascherano, Insúa

00.00+, Campo Grande, BRASIL v Venezuela
Lucas