Wheater en mulig Hyypiä-erstatter

Middlesbrough-stopper David Wheater linkes i dag til Liverpool. Andrea Dossena vil fortsette på Anfield trass i interesse fra Napoli og Sampdoria. Salif Diao usikker på fremtiden.

Daily Telegraph skriver i dag at Rafael Benitez peiler seg inn mot Middlesbrough-stopper David Wheater som erstatter for Sami Hyypiä. Det skal være nordøst-klubbens nedrykk som gjør at Liverpool-manageren nå ser i den retning når han skal fylle tomrommet etter den store finnen.

Telegraph viser til at Benitez forsøkte å kjøpe Wheater i fjor sommer, og spanjolen skal ha forhørt seg om tilgjengeligheten til den engelske U21-spilleren igjen i januar. Da skal Middlesbrough-manager Gareth Southgate ha vært uvillig til å kvitte seg med en av sine nøkkelspillere, med tanke på at Teeside-klubben kjempet med nebb og klør for å unngå nedrykk.

Nå som Middlesbrough er klare for Championship-spill neste sesong, med de finansielle problemene det medfører, skal imidlertid Southgate være med åpen for spillersalg. Ettersom Stewart Downing er langtidsskadet, er Wheater en av klubbens mest salgbare spillere.

Birmingham skal ha kommet med en forespørsel på spilleren i går, og skal da ha fått til svar at Wheaters prislapp er £9M. Telegraph tror Liverpool vil synes det er i meste laget, for det som i utgangspunktet blir en stopperreserve.

Dossena vil bli i Liverpool
Telegraph hevder ellers i dag at kilder som står Andrea Dossena nær insisterer på at italieneren er lykkelig i Liverpool, og vil fortsette karrieren på Anfield også neste sesong. Avisen viser for øvrig til rapporter i Italia, som forteller at Napoli og Sampdoria ønsker seg Dossena. Venstrebacken akter imidlertid å bli i Liverpool for å kjempe om en plass på laget hos de røde.

Diao usikker på fremtiden
Tidligere Liverpool-spiller Salif Diao er usikker på hva fremtiden vil bringe. Daily Mail tror midtbanespilleren vil forlate Stoke, da han ikke er fornøyd med betingelsene i den nye kontrakten han har blitt tilbudt på Britannia Stadium. Senegalseren er Bosman-spiller nå i sommer, men har vært mye plaget av skader, så interessen fra andre klubber er begrenset.

- For øyeblikket har jeg ikke fått et seriøst tilbud fra Stoke. Dersom jeg får et seriøst tilbud fra en annen klubb, kan jeg komme til å flytte på meg, siteres Diao i Daily Mail.