Wolves-spiss når sitt mål?

Om guttunge lovet Sylvan Ebanks-Blake seg selv at han aldri skulle sette sin fot på Anfield, før han kunne gjøre det som spiller. Drømmen kan bli realitet neste sesong. Borussia hedret de 96.

Wolverhampton-spissen Sylvan Ebanks-Blake er svoren Liverpool-supporter. Som guttunge satte han seg som mål å aldri sette sin fot på Anfield før han kunne gjøre det som spiller. Etter Wolves sitt opprykk til Premier League i går, er det målet innen rekkevidde for måltjuven.

Ebanks-Blake ble født i Cambridge, og har vært innom Manchester Uniteds ungdomsakademi. Likevel har han vært Liverpool-supporter hele livet. Helt siden han var åtte år gammel, har han drømt om å spille på Anfield.

Likevel har han aldri satt sin fot innenfor Anfields porter. Det har ikke skortet på tilbud om billetter og invitasjoner om å se Liverpool live, men 23-åringen har høflig takket nei til alle. Han ønsket å forfølge målet han satte seg som guttunge.

- Som Liverpool-supporter er det største med at vi nå rykker opp i Premier League at jeg kan spille mot dem for Wolves. Jeg har aldri vært på Anfield tidligere. Jeg lovet meg selv for lenge siden at når jeg først skulle reise til Anfield, så skulle jeg spille der! Forhåpentligvis vil jeg nå få sjansen neste sesong, uttaler Ebanks-Blake til Sunday Mercury.

- Det var egentlig bare et mål jeg satte meg som guttunge. Jeg har aldri sett Liverpool spille på Anfield, selv om de er mitt lag og jeg har hatt mange sjanser til å se dem spille opp gjennom årene.

- Jeg bodde i Manchester i mange år, og har sett de spille på Old Trafford. Anfield var egentlig like utenfor ytterdøra. Men jeg hadde altså lovet meg selv at min første tur dit skulle være som spiller. Det har alltid vært min spesielle drøm. Mitt ultimate mål. Nå gleder jeg meg voldsomt til neste sesong.

Ebanks-Blake vokste opp i et miljø fylt med Manchester United-stjerner, men heltene hans har alltid vært de som har spilt i helrødt foran The Kop.

- Jeg spilte for Manchester Uniteds aldersbestemte lag, så jeg holdt min forkjærlighet for Liverpool for meg selv. Jeg gjorde aldri noe dumt, som det for eksempel ville ha vært å møte på trening i Liverpool-drakt! Men heltene mine var John Barnes og Robbie Fowler, og akkurat det la jeg aldri skjul på. Michael Owen var også i ferd med å slå gjennom på den tiden.

- Rekken av Liverpool-spillere som jeg har beundret er uendelig, men æraen med Robbie Fowler er trolig den jeg husker best. Jeg elsket å se Liverpool på fjernsynet på den tiden. De hadde toppspillere, som jeg prøvde å lære av og basere mitt eget spill på.

Ebanks-Blacke har gjort 24 mål for Wolverhampton denne sesongen, og blir trolig toppscorer i Championship for andre sesong på rad.

Borussia-fans markerte 20-årsdagen
Supportere av tyske Borussia Mönchengladbach arrangerte sin egen 20-årsmarkering av Hillsborough-ulykken på onsdag. Det melder Liverpoolfc.tv.

Borussia-fansen heiste et spesialdesignet flagg, tente lys og la ned blomsterhilsener for å minnes de som omkom på Leppings Lane.

Det hersker et meget godt forhold mellom Liverpools supportere og Borussias fans. En gjensidig respekt som kan spores helt tilbake til Europacupfinalen i Roma i 1977.

Denne sesongen kommer LFC Supporters Mönchengladbach på sitt årlige vennskapsbesøk til Liverpool helgen 8-11.mai.