Wolves tar sjelden poeng på Anfield

Julefeiringen er kort for fotballspillere på de britiske øyer, og som vanlig er det full ligarunde 2.juledag. Liverpool møter Wolves hjemme på Anfield på det britene kaller for Boxing Day.

Det er sent avspark på Anfield i morgen. Kampen starter klokken 18.30.

De røde skal forsøke å reise kjerringa etter det forsmedelige tapet mot bunnlaget Portsmouth på Fratton Park for en uke siden.
Det ble dramatisk da Liverpool sist møtte Wolverhampton på Anfield. Det var i mars 2004, og en overtidsheading av Sami Hyypiä ga de røde en 1-0 seier. Kun Jamie Carragher og Steven Gerrard er fortsatt Liverpool-spillere av de røde som spilte den kampen.

Man må tilbake til 1984 for å finne siste Wolves-seier på Anfield. Også den gangen var en enslig scoring nok til å avgjøre kampen.

Wolves er som kjent et av de nyopprykkede lagene. Formkurven til ulvene har pekt oppover i desember, og de oransje og sorte er nå oppe på 12.plass i Premier League. Altså kun fire plasser bak Liverpool. Det er åtte poeng som skiller de to klubbene.

Midlands-klubben slo Burnley 2-0 i sin forrige ligakamp. Dette var den tredje seieren på de fire siste kampene. I sin siste bortekamp tapte ulvene 3-0 for Manchester United, i en kamp hvor de kontroversielt vinket med hvitt lommetørkle allerede før kampstart og stilte med et rent B-lag på Old Trafford. Man skal ikke skue ulven på hårene på det resultatet, ettersom man slo Tottenham 1-0 på White Hart Lane tidligere i desember.

Kevin Doyle er Wolverhamptons toppscorer så langt denne sesongen, med fem mål. Alle har kommet i ligaen. 26-åringen er klubbens dyreste spiller gjennom tidene, etter at han kom fra Reading for et rekordbeløp i sommer.

En seier i morgen betyr at Liverpool når milepælen 400 ligapoeng under Rafael Benitez. Fernando Torres trenger en scoring i løpet av de neste ti kampene for å nå 50 ligamål kjappere enn noen annen spiller i Liverpools historie.

Steven Gerrard vil være kaptein for Liverpool for 200.gang i Premier League i morgen.

Det er ellers verdt å merke seg at Liverpool har fått like mange spillere utvist (4) i løpet av de 13 siste kampene som de hadde i de foregående 187 matchene.

Minimum en Liverpool-scoring i morgen betyr at de røde for første gang siden februar 1992 har funnet veien til nettmaskene i 20 ligamatcher på rad på hjemmebane.

De røde har tapt kun to kamper på Boxing Day de siste 22 årene. Siste Boxing Day-tap på Anfield kom i 1986, da Manchester United vant 1-0.

Liverpool har vunnet 18 og spilt uavgjort i tre av de siste 22 kampene mot Wolverhampton på Anfield.

Kun i ett av de siste tjue møtene mellom klubbene har Wolves klart å score mer enn en gang.