Xabi skadefri og klar for kamp

Rafael Benitez bekreftet på dagens pressekonferanse på Melwood at Xabi Alonso er skadefri og vil være tilbake i troppen til kampen mot West Bromwich på søndag.

- Alonso er skadefri, og har trent. Hele troppen er tilgjengelig til denne kampen, svarte Benitez på spørsmål om hvordan skadesituasjonen er foran søndagens kamp mot WBA på The Hawthorns.

Manageren var ellers mest opptatt av at Liverpool nå må avslutte sesongen med stil, uansett hvordan det går i Manchester Uniteds kamp mot Arsenal i morgen.

- Det er alltid viktig å sette seg mål. Vi prøver alltid å tenke positivt. Vi må ta tre poeng i vår kamp dersom vi fortsatt skal ha sjanse til å kjempe om tittelen. Dersom det toget har gått før vår kamp, vil vi kjempe for andreplassen, uttalte Benitez til et samlet pressekorps.

- 80 poeng så langt er virkelig bra. 82 er det meste vi har hatt i Premier League. Det ville være fantastisk å matche det, selv om 86 poeng vil være mye bedre. Jeg er fornøyd med stabiliteten vår. Det er veldig positivt, og lover godt for fremtiden. Nå får vi prøve å gjøre jobben vår i de gjenværende kampene, og se hva som skjer.

Dersom Manchester United vinner ligaen, vil de tangere Liverpools rekord på 18 ligamesterskap. Benitez ble spurt om det har bidratt til ekstra motivasjon at man har forsøkt å forhindre United å tangere denne rekorden.

- Jeg har ikke tenkt på dem. Jeg har fokusert på oss selv, var svaret fra manageren.

- Å vinne tittelen er hva som motiverer oss. Det spiller ingen rolle hvor mange ligamesterskap vi eller noen andre har. Du kan ikke fokusere på historien hele tiden. Du må tenke på nåtiden. Vi kjemper fortsatt for ligatittelen, og dersom vi ikke klarer å vinne den, vil vi kjempe for andreplassen og være klare til å ta opp kampen på ny neste sesong.

- Det ville ha vært en fantastisk prestasjon om vi vant ligaen i år, men vi må fokusere på å vinne tittelen selv, ikke å forhindre andre fra å vinne den.

Benitez tror ellers at Arsenal er kapable til å slå Manchester United på Old Trafford i morgen. The Gunners kan være ute etter hevn for de forsmedelige tapene for United i semifinalene i Champions League.

- Arsenal er et godt lag. De har kvalitetsspillere, og jeg tror de er ute etter revansje for tapene i sine to siste kamper. De har noe å bevise. Arsene Wenger er en vinner, og han vil prøve å vinne denne kampen, og det vil hans spillere også. Man kan ikke tape på den måten de har gjort i de to siste kampene, uten at man prøver å gjøre sitt beste i neste kamp.

West Bromwich kjemper på sin side en desperat kamp for å unngå nedrykk, og Benitez forventer tøffe tak på The Hawthorns.

- Det blir en vanskelig kamp, for vi møter et lag som kjemper for å unngå nedrykk. Det er alltid tøft å møte slike lag, men alle kamper i Premier League er tøffe.

- WBA er et lag som liker å spille god fotball. Det er synd at de er sist på tabellen, for de har alltid prøvd å spille underholdende og attraktiv fotball.

Benitez benyttet også anledningen til å skryte av Steven Gerrard, etter at kapteinen ble kåret til "Footballer of the Year" av fotballjournalistene denne uken.

- Jeg er glad på hans vegne. Prisen betyr at han spiller på et lag som kjemper om tittelen, og det er en fantastisk prestasjon når man ser på de andre spillerne på listen. Jeg er også glad på vegne av staben og hans lagkamerater. Utmerkelsen viser at Steven har de rette holdningene i tillegg til de riktige kvalitetene.

- Han har gjort mer enn 20 mål per sesong de siste tre årene. For en midtbanespiller er dette veldig viktig. Han går foran som et godt eksempel for de yngre spillerne i troppen.