Zenden har skrevet under for Sunderland

Sunderland har skrevet kontrakt med Boudewijn Zenden. Den tidligere Liverpool-spilleren kan komme til å debutere for The Black Cats mot gamle lagkamerater i morgen.

Sunderland melder på sitt offisielle nettsted at Boudewijn Zenden har sluttet seg til nordøst-klubben på free transfer. 33-åringen har skrevet under på en kontrakt som gjelder ut inneværende sesong, men avtalen inneholder også opsjon på en sesong til.

Zenden ble frigitt av franske Marseille i sommer. Nederlenderen har imponert under prøvespill med Sunderland de siste par ukene.

Sunderland venter nå på en såkalt internasjonal klarering av spilleren. Får de den i tide, er Zenden aktuell for troppen til kampen mot Liverpool i morgen.

Sunderland-manager Steve Bruce uttaler at Zenden er i ekstremt god fysisk form, og klar til innsats. Det er ventet at Bruce vil benytte Zenden sentralt på midtbanen, etter å ha påpekt at laget hans er tynt besatt i denne posisjonen tidligere denne uken.

- Vi er henrykt over å få en spiller av Bolos kaliber i troppen. Han har spilt på høyeste nivå i en årrekke, og har prestert ekstremt bra på trening med oss. Vi så raskt at Bolo var i veldig god fysisk form, og hans prestasjoner på trening overbeviste meg om at han kan bli en svært verdifull tilvekst for oss denne sesongen, siteres Bruce.

- Han gir oss internasjonal erfaring og klasse, og vil balansere midtbanen vår. Hans CV sier egentlig det meste, og han vil gi oss mer tyngde på midtbanen.

Sunderland-manageren håper altså at Zenden kan spille mot Liverpool i helgen, men byråkratiet kan stikke kjepper i hjulene for den planen. Nederlenderens internasjonale klarering må gå i orden før han kan føres opp i kamptroppen. Bruce håper dette vil gå i orden i tide.

- Vi håper å få de nødvendige papirene i orden i tide, men vi får bare vente og se, avslutter han.

Zenden tilbrakte to sesonger i Liverpool, og spilte 47 kamper for klubben.