- Akademiet har fremgang

Sportslig leder Josep Segura på akademiet sier at Liverpools unggutter er blitt bedre siden han kom i 2009, og at alle nå tar juleferie med godt humør etter avansement i juniorcupen.

“Det at vi vant 4-0 mot et bra lag som Notts County i juniorcupen sist uke har gjort at alle her på akademiet tar juleferie med smil om munnen”, skriver Segura på Liverpools hjemmeside.

“Det viktigste er imidlertid at disse guttene på 16, 17 og 18 år blir profesjonelle spillere i denne klubben. Det er vårt mål, og ikke at vi gjør det godt i en enkeltstående kamp.

Det er ingen enkel utfordring, men noe vi hele tiden arbeider for at skal bli en realitet. Da jeg var i Barcelona vant vi det som tilsvarer juniorcupen for U18-lag. Alle var glade og det var et flott minne å ha, men bare fem av spillerne fikk senere kamper for førstelaget.

Når det er sagt føler jeg at vi har hatt god fremgang siden jeg kom hit sommeren 2009. Akademiet vokser og standarden på spillerne blir også bedre.

Jeg sa da jeg kom hit at det var umulig å si nei til en mulighet om å arbeide i en klubb som denne. I tillegg får du muligheten til å jobbe sammen med folk som Frank McParland og Kenny Dalglish. De har begge gitt meg stor støtte, både personlig og overfor den fotballfilosofien som jeg har innført. Min rolle er å overse de daglige rutinene. Jeg fokuserer på den type fotball vi ønsker fra våre spillere og lærer trenerne å følge denne tankegangen.

I juniorcupen bidrar spill på historiske arenaer som Meadow Lane til guttenes utvikling, og det er hyggelig at de nå får en sjanse til å spille på Anfield i fjerde runde.

Det vil bli en vanskelig kamp fordi Crystal Palace topper sin liga foran lag som Arsenal og Chelsea. Det blir ikke lett, men det at en må arbeide hardt for alt en skal oppnå er noe vi hele tiden prøver å innprente hos våre gutter.

Nå tar vi en fortjent ferie og kommer tilbake på nyåret for å møte nye utfordringer, med et mål om å sørge for at vi kan få fram noen av de beste hjemmeproduserte spillere som denne klubben har hatt.