- Alberto må få mer tid

Rafael Benitez tror at Alberto Aquilani trenger like mye tid som Xabi Alonso gjorde, for å finne seg til rette i Liverpool. Sami Hyypiä tror at de røde klarer å bli blant de fire beste.

Rafael Benitez tror det ennå vil gå en stund før man vil se Alberto Aquilani på sitt beste i Liverpool-trøya. Italieneren startet kun sin femte kamp for sesongen mot Tottenham. Han har også sju innhopp fra benken etter debuten i oktober.

- Det er et spørsmål om tid. Alonso trengte også tid før han spilte opp mot sitt beste. Det vil Aquilani også trenge. Det er bare normalt for kvalitetsspillere som skifter beite, uttaler Benitez til Liverpool Daily Post.

- Folk kan analysere kjøpene til andre klubber. Jeg vet om et annet lag som har kjøpt en spiller som kostet £20M og som ikke spiller noen kamper. Ingen snakker om dem.

- Du finner mange klubber med en rekke spillere som har kostet mye penger, og som ikke får spilletid. Så snart en spiller ikke blir benyttet hos oss, fokuserer folk på det hele tiden. Det skjer ikke med andre klubber. Vi vet vi er viktige, men det får være måte på.

Benitez har vært en yndet skyteskive for deler av britisk presse i lengre tid, og ble også kritisert av enkelte medier fordi han ikke startet med Aquilani mot Stoke forrige helg.

- Vi spilte 120 minutter mot Reading, og hadde tidlig avspark mot Stoke. Aquilani har vært ute i fire måneder uten å trene, og er ikke i full kampform ennå. Han gjør fremskritt. Men man må ta i betraktning problemene han har hatt.

- En spiller kan ikke spille 90 minutter umiddelbart etter å ha blitt skadefri. Mot Reading spilte han 120 minutter, og da kunne vi ikke la ham spille 90 minutter noen få dager etterpå. Vi vet dette, fordi vi ser spillerne på hver eneste trening og prøver å velge de spillerne som egner seg best til hver enkelt kamp.

- Det er lett å synse når man ikke har peiling på hva som foregår. Jeg husker oppstandelsen det ble da jeg byttet ut Torres mot Fulham. Men etterpå gikk Torres fire uker uten å trene, fordi han var skadet. Det er en fordel å tenke før man slenger ut påstander, men noen mennesker ser ut til å glemme det.

Hyypiä med støtte til Rafa
Sami Hyypiä, som i går scoret det første målet da Bayer Leverkusen slo Hoffenheim 3-0 på bortebane, er i dag ute med en støtteerklæring til Rafael Benitez i Liverpool Echo.

Finnen, som tilbrakte 10 år på Anfield før han gikk til Bundesliga-klubben på Bosman-overgang i sommer, er sikker på at spanjolen vil klare å få Liverpool-skuta på rett kjøl igjen.

- Om Benitez bør slutte som Liverpool-manager? Absolutt ikke, sier midtstopperen som akkurat nå kan skryte av å spille for serielederen i Tyskland.

- Benitez har gjort en fantastisk jobb i Liverpool, så hvorfor skulle han slutte? Han har ikke hatt like mye penger å rutte med som Manchester United og Chelsea, men han har likevel oppnådd suksess. Se på hvor mye Chelsea har brukt for å vinne Champions League uten å klare det. Rafa vant Champions League i sin første sesong i klubben, og kom deretter til en ny finale uten å være i nærheten av å ha det samme budsjettet som Chelsea.

- Jeg er sikker på at Liverpool vil bli blant de fire beste også denne sesongen. Manchester City og Tottenham har satt sammen gode spillertropper, men når presset begynner å tynge i sesongens ti siste kamper vil Liverpools erfaring med dette skinne igjennom. Det fleste spillerne på Liverpool-laget vet hva det vil si å spille under sterkt press. Jeg tror de blir blant de fire beste.

- Folk skal også vite at spillere støtter ikke sin manager dersom han ikke er en god manager. Det er enkelt for spillere å legge skylda på manageren, men i Liverpool tar de ansvar, avslutter finnen.