- Aquilani kan blomstre neste sesong

Rafael Benítez og Jamie Carragher tror Alberto Aquilani kan få en større innflytelse på laget i 2010/11-sesongen. Det er ikke riktig timing for å spille et usikkert kort som italieneren.

Alberto Aquilani kom til Liverpool i sommer med en stor prislapp på £17 millioner, men mistet hele pre-season og de første 3-4 månedene av sesongen med skade. 25-åringen har vist noen småfine detaljer, men har enda ikke klart å finne sin plass i laget, og når han har fått sjansen fra start har han så langt ikke helt klart å prestere optimalt.

Den tidligere Roma-spilleren var av de bedre da han kom inn og spilte 20 minutter på DW Stadium, men Benítez vil neppe gamble med et så usikkert kort når man fremdeles er med i kampen om fjerdeplassen.

- Dersom Alberto har tid til å utvikle seg vil det bli annerledes neste sesong. Vi vet dette, men vi kan ikke vente helt til neste sesong. Dersom han kan bidra med noe for oss nå, vil vi bruke han nå. Vi følger med på han på hver eneste trening for å se hvordan han gjør det, sier Rafa til Liverpool Echo.

- Vi ser etter positive bidrag fra han hele tiden, og dersom han viser dem hele tiden vil vi bruke han. Han er desperat etter å hjelpe til, og ønsker spille. Han har lyst å gjøre det bra, men det eneste han kan gjøre da er å trene godt og sørge for at han er tilgjengelig.

Italieneren har slitt med flere ting etter overgangen fra AS Roma. Han var skadeforfulgt også da han spilte for AS Roma, og i Liverpool har han slitt med en alvorlig ankelskade, virus, omgangssyke og leggskade - ting som alle har satt hans utvikling tilbake.

- Alberto er en veldig bra kar, og er morsom i tillegg, sier Jamie Carragher om sin lagkamerat.

- Han har definitivt noe med seg, og er ikke sjenert i det hele. Han er en spøkefugl, og er en hyggelig gutt. Hans engelsk forbedrer seg også. Det er tøft for Rafa å bruke han for øyeblikket på grunn av situasjonen vi er i. Men vi må fortsette å støtte han. Dersom han får en god pre-season vil ting være annerledes for han.

Man skulle kanskje ønske at Benítez allerede nå i de siste 11 kampene av sesongen skulle kunne begynne å matche italieneren med tanke på neste sesong - men fordi situasjonen er så vanskelig som den er, vil det være umulig.

- Han var mer mobil og ville være mye involvert da han kom inn mot Wigan. Laget jobbet hardere da han kom inn, og Alberto prøvte å diktere spillet. Wigan lå dypt, og vi hadde ballen mye, sier Rafa.

- Vi har han alltid i tankene, men vi må analysere forsiktig hver eneste avgjørelse om hver enkeltspiller. Vi trenger spillere med energi og kjempende innstilling, og dersom de viser dette på banen og på treningsfeltet vil de bli vurdert sterkere.

- Problemet med Alberto er hans kampform. Han må spille flere kamper på rad, og vi har pratet med han om dette. Han øsnker å spille, men på grunn av situasjonen til laget nå gjør at vi ikke kan gi han dette når han ikke er i kampform. Vi må være forsiktige med dette. Hinn dagen mot Wigan tenkte vi at det ville være en god sjanse for han - og da han kom inn kunne du se hans innstilling. Han ønsker være involvert og ville hjelpe til, avslutter manageren.