- Aquilani kan håndtere et derby

Gerrard mener Aquilani begynner å få kjennskap til livet i engelsk fotball. Lagkapteinen er overbevist om at italieneren kan gjøre et inntrykk i sitt første Merseyside-derby om nødvendig.

Alberto Aquilani forsøker å etablere seg på Liverpools førstelag. Hans debut etter £17,1M-overgangen fra AS Roma sist sommer ble forsinket på grunn en ankelskade. 25-åringen har startet Liverpools fire seneste hjemmekamper, og han har bidratt med målgivende pasninger til Dirk Kuyts scoringer mot Tottenham og Bolton.

Rafael Benítez må bestemme seg om Aquilani spiller når Everton kommer på besøk i det 213. Merseyside-derbyet i morgen. Aquilani har god kjennskap til lokaloppgjør mellom AS Roma og SS Lazio. Steven Gerrard tror at italieneren vil være i stand gjøre et inntrykk mot Everton om nødvendig.

- Om han starter eller kommer inn som innbytter, vet Alberto hva lokaloppgjør dreier seg om, uttaler Steven Gerrard til Liverpool Daily Post.

- Jeg er sikker på at han vil håndtere den anledningen. Intet problem.

- Han vil også få hjelp fra meg og Jamie (Carragher) i garderoben til å vite hva kampen handler om. Merseyside-derbies er veldig hurtige og frenetiske de første 15-20 minuttene, og tempoet og intensiteten er svært høy.

- Det vil også være en stor kamp for ham å score sitt første mål. Han blir bedre jo mer han spiller og trener.

- Det var alltid være høye forventninger på grunn av hans store prislapp. Det tar tid å bli vant til farten og tempoet i engelsk fotball når du kommer fra utlandet, men han besitter tydelig talent.