- Benítez har vært uheldig

Tony Pulis mener alle skadene må ta mye av skylden for Liverpools problemer denne sesongen, og tror pottemakerne vil få besøk av et såret dyr. Historikk foran Stoke-Liverpool.

Liverpool må klare seg uten Fernando Torres i ni kamper, mens Steven Gerrard og Yossi Benayoun også får et opphold på sidelinjen etter skader mot Reading. Rafael Benítez blir derfor tvunget til å gjøre flere endringer i startoppstillingen når de røde gjester Britannia Stadium i morgen. Stoke-manager Tony Pulis vet at pottemakerne står overfor en vanskelig oppgave.
- Jeg var på kampen i midtuken. Det var ingen Pepe Reina, som er den beste keeperen i Premier League, og ingen Javier Mascherano, som er den beste midtbanespilleren i verden i ankerrollen, sier Pulis ifølge Liverpoolfc.tv.

- De manglet Glen Johnson, og så gikk Steven Gerrard og Fernando Torres ut. Vi snakker om å være uten fem av dine beste spillere. Ta vekk fem toppspillere fra enhver klubb i verden og se hvordan de presterer.

- Rafa har vært uheldig med skader denne sesongen. Han har vært uheldig at selv når disse spillerne har spilt, har de ikke vært 110 prosent som de var i fjor.

Til tross for skadeproblemene tar ikke Pulis noe for gitt.
- Vi forventer en vanskelig kamp. Med all kjeften de har fått, vil de komme hit som et såret dyr.

- Vi er i Premier League for å spille mot lag som Liverpool, et lag synonymt over hele verden med å vinne titler.

- De er en fantastisk fotballklubb. Vi ser frem til å ønske dem velkommen  og spille mot en så stor klubb og gode spillere.

Historikk Stoke-Liverpool
I ligasammenheng har Liverpool vunnet 12 kamper  i Stoke. Hjemmelaget står med 23 seirer. 19 kamper har endt uavgjort. Med kampene på Anfield har Liverpool 54 seirer mot Stokes 26. 29 kamper har gitt poengdeling.

Tidligere denne sesongen vant Liverpool 4-0 på Anfield. Torres og Johnson (hans første fro klubben) scoret i 1.omgang, mens Dirk Kuyt og David N'Gog økte senere. I den kampen debuterte Daniel Ayala fra start.

Begge oppgjørene forrige sesong endte målløst.

Liverpools største borteseier mot Stoke er 5-1 tilbake i mars 1982. Det er eneste gangen Liverpool har vunnet en ligakamp med mer enn to mål i Stoke.

De røde har kun tapt to av de 16 seneste ligakampene i Stoke.

Uansett bane har merseysiderne bare tapt én av de seneste 19 møtene. Tapet (0-2) kom på gamle Victoria Ground i april 1984.

Liverpool er på jakt etter sin tredje ligakamp på rad uten baklengs for første gang denne sesongen. De røde har vunnet tre av de seneste fire ligakampene.

Forrige sesong havnet Stoke på 12.plass i Premier League. De vant ti og tapte fire hjemmekamper. De slapp bare inn 15 mål på Britannia Stadium. Bare Tottenham, Chelsea, Manchester United og Liverpool hadde færre baklengs.

Stoke har bare scoret ti mål på de seneste 16 hjemmekampene i ligaen mot Liverpool. Hjemme og borte har de ikke scoret i noen av de seneste fem ligamøtene.

Så langt denne sesongen har de vunnet fem av ti hjemmekamper, tapt tre - mot Chelsea, Manchester United og Birmingham.

De har scoret bare 18 mål på 20 kamper. Kun Wolves (17) har nettet færre.

14 av Stokes 18 mål har blitt scoret hjemme. Deres 3-2-seier mot Fulham var deres første ligaseier på syv oppgjør.

Stoke har ikke holdt buret rent i de seneste syv kampene i alle turneringer (seks i ligaen).