- Blir jevnt, men tror Liverpool går videre

I et lengre intervju med Liverpoolfc.tv forteller Bruno Cheyrou at han synes det var vanskelig da Houllier ga han kallenavnet ”den nye Zidane”. Bruno tror Liverpool går videre over to kamper.

Bruno Cheyrou spilte sin beste fotball da han spilte for Lille fra 1998 til 2002. Gérard Houllier la £4.5 millioner på bordet for midtbanespilleren sommeren 2002, og omtalte han som "den nye Zidane". Den likhet som nok gjaldt utseende mer enn fotballferdigheter.

- Lille gjør det bra for tiden, og ligger på femteplass i ligaen. De har en del små kvikke spillere. Jeg vet ikke om dere er kjent med belgiske Eden Hazard, men han er et kjempetalent. Han er bare 19 år, og vant i fjor tittelen som årets unge spiller i Ligue 1. Det er bare snakk om tid før han blir snappet opp av en av de største klubbene i europa, sier Cheyrou til Liverpoolfc.tv.

- Jeg har lest at det vil bli fullt hus på Stadium Lille-Métropole, og at kampen ble solgt ut raskt. Jeg forventer det å være en god atmosfære, men det er ikke som en typisk engelsk stadion, fordi det er løpebaner rundt. Liverpool har nok spilt på større stadioner de siste årene, men kvaliteten på gressmatten er utrolig. Jeg tror det er den beste gressmatta i Frankrike.

- Jeg tror Liverpool har en stor fordel med at returoppgjøret er på Anfield, men dersom Lille behøver inspirasjon, kan de bare se til Lyon sin kamp på Anfield da de vant 2-1. Jeg tror ikke det blir noen enkel oppgave for de røde, og forventer tøffe oppgjør. Det er ingen tvil om at Liverpool kan vinne troféet. De er sannsynligvis det beste laget i Europa League, men hver runde vil være vanskelig. Dersom de kommer seg forbi Lille vil det bli enda en tøff kamp i neste runde. Europa League er nok viktig for Liverpool nå som de er ute av tittelkampen og de andre turneringene.

- Jeg håper at Liverpool klarer fjerdeplassen, for jeg vet hvor viktig det er for dem å spille Champions League-fotball neste sesong. Kampen om fjerdeplassen er veldig åpen, mellom Manchester City, Tottenham, Aston Villa og Liverpool. De røde behøver en seiersrekke nå for å få det til. Det at de har Fernando Torres tilbake og erfaringen fra tidligere gjør det lettere for dem. Dersom Torres fortsetter å score mål fra nå og til mai, tror jeg de greier det.

Han innrømmer at det var tøft å ikke lykkes i helrødt.

- Jeg hadde en spesiell tid i Lille. Vi gjorde det bra i Champions League, og hjemme i Frankrike også. Da jeg reiste til Liverpool hadde jeg en tøff periode. Jeg ønsker å imponere fra første stund, men føler jeg var litt uheldig med skader. Det gikk seg ikke til, men etter det hadde jeg en god sesong med Bordeaux hvor vi kom på andreplass i ligaen.

- Høydepunktene mine i Liverpool var da jeg ble matchvinner på Stamford Bridge, og de to målene jeg scoret mot Newcastle i FA cupen. Jeg skulle ønske det var fler. Det var feil av Houllier å omtale meg som den nye Zidane. Dette er lettere å snakke om for meg nå, fordi det er en stund siden. Det er bare en Zidane. Supporterne forventet at jeg skulle gå ut og drible folk og dominere kampene slik Zidane gjorde, og la oss være ærlige - jeg var ikke Zidane! Jeg tror det ble litt for mye for meg, og det er ingen god idé å legge mer press på spillere - det hjelper ikke på.

- David N'Gog har spilt flere kamper enn han ville forvente på grunn av skadene til Torres, og jeg synes han har gjort det bra. Han har scoret noen mål, og har gjort en god jobb når han har fått sjansen. Det er en vanskelig jobb å skulle ta posisjonen til Fernando, som er en av de ypperste spissene i verden. Han er fremdeles ung, og vil fortsette å forbedre seg. Jeg er sikker på at han vil bli en veldig god spiller for Liverpool i årene som kommer.

31-åringen har ikke kontakt med noen på Anfield, men sier han fremdeles er Liverpool-supporter.

- Jeg er fremdeles Liverpool-supporter, og det vil jeg være resten av livet. Når jeg legger opp har jeg mer tid og kan komme tilbake på besøk. Jeg elsker Anfield, men kanskje de har bygd den nye stadion til den tid. Det ville vært fantastisk å få se en kamp der. Det vil bli fint å få høre You'll never walk alone igjen.

Bruno tipper det blir jevnt, men at Liverpool går videre over to kamper.

- Jeg tror Lille kanskje vinner første kampen 2-1, men at Liverpool vinner returoppgjøret med større margin, kanskje 3-1. Jeg tror Liverpool går videre, men at det ikke bli så lett som enkelte tror.

Cheyrou spiller for tiden i Anorthosis Famagusta på Kypros.