- Cole vil trives i Liverpool

Roy Hodgson tror Joe Cole vil trives i Liverpool, og at han får vist hvilken spiller han er. Mye prat om spillerens høye lønn, men Hodgson vil ikke legge seg opp i det. Spillere som kommer gratis tjener alltid godt.

På mandag signerte Joe Cole en fireårskontrakt med Liverpool, før han i går gjennomgikk den obligatoriske medisinske testen. Etter syv år på Stamford Bridge ble han frigitt fra Chelsea i sommer, og de røde vant kampen om hans underskrift i kamp med Tottenham, Arsenalg og West Ham. Til slutt valgte han å flytte fra byen hvor han har bodd i samtlige av sine 28 år i sitt liv, og forlater London for å flytte nord-vest.

Carlo Ancelotti hevdet at grunnen til at Cole ikke ble værende i Chelsea var fordi de ikke kunne tilby han nok i lønn. Flere andre har også kritisert spilleren for hans lønnskrav. Selv om han får godt betalt i Liverpool, var det ikke slik at han kom til Liverpool fordi de tilbudte mest penger. Bosman-spillere har alltid gode kort på hånden når det kommer til kontraktsforhandlinger.

- Jeg hadde et langt møte med Joe før vi reiste hit til Sveits. Det var kanskje en dag etter at jeg hadde tatt jobben. Vi gjorde det klart for han at dersom det kun kom til å bli en auksjon om hvem som kunne tilby mest penger, så ville vi ikke delta. Men han gjorde det klart at det ikke var slik situasjonen var. Han ønsket en god lønn fordi han kom på fri overgang, men fotballen kom alltid til å være den avgjørende faktoren, sier Hodgson til Liverpool Echo.

- For å være ærlig, så vet jeg ikke hva han tjener. Jeg ønsker ikke vite det heller. Jeg har ikke pratet med Christian Purslow om det. Han hadde lange og tøffe forhandlinger med spillerens rådgivere, som ønsket å få så mye de kunne. Vi ønsket å betale på et nivå som vi så på som riktig for klubben. Jeg vet Christian er glad for utfallet, men jeg vet ikke hva det ble. Det interesserer meg ikke. Dersom vi kun for et øyeblikk trodde det hele var en auksjon, ville vi ha lukket døren.

I følge Dominic King i Liverpool Echo gleder Joe Cole seg virkelig til å komme i gang med Liverpool-karrieren sin. Roy Hodgson sier at spilleren vil få vist sitt talent i Liverpool FC.

- Joe vil trives i Liverpool. Han vil like måten vi skal jobbe på. Forhåpentligvis får også vi glede av ham og hva han kan gjøre. Nå er det opp til han å rettferdiggjøre alle de positive reaksjonene med bra spill for Liverpool, avslutter Hodgson.