- De mest intense kampene som finnes

Glen Johnson forteller at han aldri har opplevd mer intense fotballkamper enn lokaloppgjørene på Merseyside. På søndag skal han igjen måle krefter med den blå naboen.

Høyrebacken har spilt i en rekke lokaloppgjør i London, men mener at ingenting kan måle seg med lokaloppgjøret i Liverpool.

- Merseyside-derbyet er ulikt alle andre lokaloppgjør jeg har spilt i. I Liverpool-området er man så lidenskapelig opptatt av fotball. Du er enten rød eller blå, slår Johnson fast til Liverpool Daily Post foran søndagens prestisjeoppgjør på Goodison Park.

- I området der jeg vokste opp i London holdt folk med alle mulige forskjellige lag, men her oppe er det enten Liverpool eller Everton. Det er disse klubbene folk lever og ånder for, legger han til.

- Du føler det faktisk på kroppen når lokaloppgjøret nærmer seg. Det bygger seg opp hele uken i forkant av matchen. Det er veldig intenst.

- Jeg har blitt kjent med en rekke Everton-fans etter at jeg flyttet opp hit, og de nøler ikke med å erte deg. Fyren jeg leier hus av er blå, og han elsker å komme med slengbemerkninger. Disse disputtene mellom blå og røde er fantastiske og unike.

- For å vinne derbyet må man kjempe, og stå sammen. Det er hva vi må gjøre, avslutter Johnson.