- Det går bedre nå

Lucas Leiva er glad for at han har fått mer spilletid. Laget er likevel viktigere enn eget spill. Brasilianeren mener Steven Gerrard er mer komplett midtbanespiller en landsmannen Kaka.

Lucas Leiva har fått regelmessig kritikk for sitt spill etter overgangen fra Gremio i 2007, og er på ingen måte en favorittspiller blant fansen. Hos Rafael Benítez nyter brasilianeren imidlertid stor tillit. Lucas har spilt 37 av 40 kamper hittil denne sesongen.

- Siden jeg kom til Liverpool, har det vært ganske mange smeller, uttaler Lucas ifølge Liverpool Daily Post.

- Denne sesongen har jeg spilt flere kamper. Det gleder meg. Men det handler ikke om meg, men om klubben gjør det bra.

- Å vinne ligaen er ikke mulig, så vi må avslutte blant topp fire.

- Det er viktigere enn personlige statistikk eller hva jeg har prestert. Dette året har vært veldig vanskelig for laget, men vi har forbedret oss mye de seneste 10 kampene, spesielt defensivt.

- Det er klart vi ikke har scoret nok, men vi har blitt vanskelige å slå igjen. Den neste måneden har vi mange hjemmekamper mot lag fra nedre halvdel på tabellen, mens våre rivaler om fjerde har vanskeligere motstandere på papiret. Kanskje det vil hjelpe oss.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Lucas synes Steven Gerrard er en mer komplett midtbanespiller enn landsmannen Kaka.

- Det finnes likheter mellom Kaka og Stevie, men Stevie bidrar mer over hele banen, forklarer 23-åringen.

- Stevie er mer fullstendig i den forstand at han kan angripe, men forsvare seg like bra. Dette er sannsynligvis fordi Stevie har erfaring med å spille i en rekke posisjoner tidligere i karrieren.

- Selv nå er han så god at han trolig kunne spille hvor som helst.