- Det har vært en vanskelig tid

Aquilani innrømmer at det har vært en vanskelig tid i klubben så langt. Først var han skadet. Da han var klar for spill, slet laget spillemessig. Tror ikke han er langt unna tilfredstillende form.

Alberto Aquilani kom til Liverpool sist sommer for £17,1M fra AS Roma. Midtbanespilleren hadde vært gjennom en ankeloperasjon, og var ikke tilbake i spill før i slutten av oktober. Da han debuterte, slet Liverpool spillemessig, og resultatene var dårlige. Italieneren har kun fem kamper fra start for Liverpool. Mot Tottenham onsdag fikk han prøve seg i en mer offensiv rolle. Der så det ut til at han fant seg bedre til rette  enn i tidligere kamper. 25-åringen innrømmer at overgangen har vært vanskelig.

- Ideelt sett ville jeg ha begynt å spille på et lag som vant kamper, sier Aquilani til engelsk presse.

- Istedenfor hadde laget en vanskelig periode da jeg var klar til å spille, så overgangen til engelsk fotball har vært langt vanskeligere.

- Slik er fotball, og risikoen er den samme ved hvert klubbskifte. Men for en utenlandsk spiller som flytter til en ny liga i et nytt land med nye lagkamerater, ville det ha vært lettere for meg dersom jeg startet min Liverpool-karriere på et vinnerlag.

- Det har ikke blitt slik, så presset har vært på meg til å prestere umiddelbart. Når jeg har spilt, vet jeg at jeg har kunnet gjøre det mye, mye bedre. Jeg forstår at noen store spillere, som har gjort det bra i Serie A, har kommet hit tidligere og slitt.

- For tiden gjenvinner jeg formen min etter lang tid borte fra fotballen, og det vil ta tid før jeg kommer tilbake på et nivå som jeg er fornøyd med, men jeg tror ikke det er langt borte.

- Manageren har forklart meg i detalj hva han ønsker at jeg skal gjøre for laget. Når alle spillerne er skadefrie, inkludert meg, tror jeg at det vil få det beste ut av meg, og fansen vil få se den virkelige spilleren.

- Jeg er lykkelig her i Liverpool. Jeg er allerede funnet meg helt til rette. Det er klart det er en familieklubb. Jeg er takknemlig for måten jeg har blitt behandlet på. Jeg ønsker å tilbakebetale den vennligheten.