- Det neste steget er det vanskeligste

Rafael Benítez mener Liverpool har gjort store fremskritt under hans ledelse, men innrømmer at han nå står overfor den største utfordringen i sjefsstolen på Anfield.

Liverpool gjorde sin beste sesong i fjor siden de sist vant ligaen i 1990. De røde avsluttet 2008/09 med en 2.plass og 86 poeng. Benítez mener det klart vanskeligste steget er å ta laget fra å være utfordrer til å bli mester.
- Det er veldig lett å snakke og vanskeligere å gjøre ting, uttalte Rafael Benítez til pressekorpset på Melwood.

- Da jeg kom hit for fem og et halvt år siden, var klubben på et godt nivå - et topplag med store navn.

- Hvis man ønsker å snakke på en skala fra null til ti, var klubben på rundt seks.

- Nå tror jeg vi er på åtte eller ni. Forskjellen mellom åtte eller ni og ti er et kort steg, men det er det vanskeligste. Det er problemet.

- Vi har utviklet oss og forbedret oss mye. Vi var så nærme forrige sesong at alle forventet at det skulle være vår tur nå, men noen ganger er det vanskeligere.

- Dette korte steget er det vanskeligste, men noen folk innser ikke denne situasjonen.

- Stabilitet er ikke lett for noen, spesielt i fotball når mange managere kommer inn i bransjen. Det er vanskelig å forbli der lenge.

- Vi har forbedret oss mye og vi var så nærme forrige sesong at folk synes vi må ta et steg fremover, men dette er det vanskeligste steget.

Benítez erkjenner at de røde ikke har vist samme form som forrige sesong, men påpeker at alle knyttet til klubben deler et felles ansvar for å forsøke å snu trenden.
- Alle her vet at det avhenger av oss, laget og staben. Alle her, som jobber på Melwood eller Anfield, må dele ansvaret.

Liverpool møter Tottenham til sekspoengskamp på Anfield i morgen. London-laget ligger på den viktige 4.plassen, fire poeng foran Liverpool.
- Vi vet at det er en avgjørende, viktig kamp. Vi spiller ikke bra. Dersom vi beseirer Spurs, vil vi være ett poeng bak dem, noe som er meget positiv.

- De er i en bedre posisjon nå, men vi må gjøre jobben vår, spesielt på hjemmebane.

- Det er veldig viktig for oss. Ett poeng bak vil gjøre det lettere for oss å holde folk på tå hev resten av sesongen.

- Vi har spilt mange viktige kamper den seneste måneden. Spillerne er klare og vil forsøke å gjøre sitt beste.

- De (Tottenham) har kvalitet, noen gode spillere og har brukt en del penger de seneste årene.

- De er i en god posisjon, men City og Villa vil også bli tøffe frem mot sesongslutt.

Liverpool beseiret et av de andre lagene, Aston Villa, som kjemper om en topp fire-plassering i julen. Benítez håper på et tilsvarende resultat mot Harry Redknapps menn. Spurs er ubeseiret på de seneste seks kampene.
- Vi kontrollerte kampen mot Aston Villa. Forhåpentligvis kan vi gjøre det samme på onsdag.

- Vår oppofrelse og lagånd var veldig god i helgen. Det er måten å forandre ting på.

De tidligere Liverpool-spillerne Peter Crouch og Robbie Keane returnerer til Anfield med Tottenham. Kan duoen bli en trussel?
- Det vet man aldri. Man kan snakke om hvilke spillere som har scoret mot deg, men jeg er sikker på at det kanskje er 200 tilfeller der en spiller ikke gjør noe mot sin tidligere klubb. Det er alltid viktigere når de scorer.

Liverpool spilte 1-1 mot Stoke i forrige ligakamp. Robert Huth utlignet for pottemakerne rett før slutt, men Dirk Kuyt kunne ha scoret seiersmålet på overtid, men headet i stolpen.
- Det var synd. Klart vi hadde en veldig god sjanse etter at vi slapp inn.

- Men dere kjenner mine ideer. Man kan ikke få forandret på det. Det er bedre å fokusere på neste kamp, og det vil vi gjøre.

Manageren brukte også anledningen til å hylle supporterne som tok turen til Stoke.
- Fansen innser at vi jobber veldig hardt. De støttet oss i pausen mot Stoke, og det var det samme ved slutten av kampen.

- Fansen vet at den beste måten å forandre på ting og bli bedre er ved å støtte laget.