- Dette er kampene jeg kom hit for

Raul Meireles bedyrer at det var muligheten til å være involvert i kamper som den mot Manchester United på søndag, som fristet ham til å skrive under for Liverpool FC.

- Dette er kampene jeg kom hit for å spille i, sier portugiseren til Liverpool Echo.

Meireles gjorde et positivt innhopp mot Birmingham forrige helg, og spilte samfulle 90 minutter mot Steaua Bucuresti på torsdag. Nå er han klar for den virkelige ilddåpen, på Old Trafford i morgen.

Echo hevder at Roy Hogdson vurderer å benytte Meireles sammen med Steven Gerrard, Joe Cole og Fernando Torres for første gang, i hva mange vil hevde er et toppet lag.

Å spille på Old Trafford er ikke noe ukjent fenomen for 27 år gamle Meireles. Han har nemlig spilt der i Champions League med sin forrige arbeidsgiver, Porto.

- Jeg har spilt der tidligere, og vi klarte oss veldig bra. Vi spilte 2-2 der i 2009, men jeg var dessverre for ung til å bli inkludert i laget som vant der i 2004.

- Jeg blir ikke nervøs av tanken på å spille der så tidlig i min Liverpool-karriere. Denne type kamper, de aller største, er de beste å spille i. Alle spillere drømmer om å være involvert i kamper som denne, og jeg er intet unntak. Dette er grunnen til at jeg kom hit, nemlig fordi jeg får sjansen til å spille i kamper som dette.

Meireles er fornøyd med egen innsats i torsdagens kamp mot Steaua, men understreker samtidig at han kan enda bedre.

- Jeg syntes jeg gjorde det bra i min første hele kamp. Supporterne var utrolige, og vi vant kampen. Det er det viktigste nå i forkant av kampen mot Manchester United.

- Jeg behøver å spille flere kamper før jeg når mitt sanne nivå, ettersom jeg ikke har spilt så mye i preseason. Jeg må også bli bedre kjent med mine kolleger, men jeg tror ikke akkurat det vil ta så lang tid.

- Jeg har funnet meg godt til rette. Nå er jeg på utkikk etter et hus. Familien min er allerede her, og vi trives godt. De andre spillerne har hjulpet meg mye på trening. Spesielt de som snakker portugisisk, som Lucas, Fabio Aurelio, Pepe Reina og Maxi Rodriguez, som alle kan hjelpe meg og forstår hva jeg må gjøre.

Morgendagens motstander skal også ha hatt følere ute etter Meireles, men han endte altså opp i Liverpool.

- Liverpool er en av de største klubbene i verden. Laget er fortsatt bra, og ledelsen gjorde det klart at de ønsket meg. Jeg er glad for at jeg nå har fått sjansen til å spille for Liverpool. Manageren sa til meg at han ønsket meg med tanke på alle de tre posisjonene på den sentrale midtbanen, og det var viktig for meg.

- Spillestilen er helt annerledes i Portugal, men jeg har alltid likt den engelske spillestilen. Det bekymrer meg ikke i det hele tatt.

I Liverpool har han funnet lagkamerater med samme interesse for tatoveringer i Daniel Agger og Martin Skrtel.

- Ja, det stemmer at jeg har mange tatoveringer. Blant annet har jeg fire av min familie, og de har alle en spesiell betydning for meg. Jeg aner ikke om jeg har flere enn Skrtel og Agger. Jeg tror vi har omtrent like mange. Om jeg skal ordne meg en Liverpool-tatovering? Kanskje en gang i fremtiden.