- Eksperter ser ingen interessenter

Finanseksperter synes det er rart om noen investorer er villige til å betale 25% for en minoritetsandel i Liverpool. Kan koste £1 milliard å få klubben tilbake i øverste sjikt.

Eksperter tviler på Liverpool har evnen til å tiltrekke seg nye investorer. Klubbens managing director Christian Purslow gikk denne uken ut og sa at klubben var nær ved å skaffe ny investering. George Gillett og Tom Hicks ønsker å selge 25% andel av klubben for £100M.

En kilde i fotballfinanssektoren, som kjenner til Tom Hicks og George Gillett og deres jakt etter penger fra Midtøsten, sier følgende til Sunday Times.

- Christian Purslow har snakket i ukevis om at de er nær ved å finne £100M, men det er ennå ikke materialisert. Jeg bli overrasket dersom det kommer fra Midtøsten. Hicks og Gillett har holdt på og reist til regionen. De har også sendt folk dit, men finner ingen interesse. De ser bare ut til å ikke forstå ordet "nei".

- De kan snakke om interessen fra investorer, men hvem i sitt rette jeg ønsker å gi slipp på £100M for en minoritetsandel i de omgivelsene? Enhver seriøs forretningsmann ville være ute etter en majoritetsandel.

Jonathan Northcroft i Sunday Times skriver at en ny kjøper vil måtte investere £1 milliard for å få klubben tilbake til verdensklassestatus. En andel på £25% av klubben til £100M betyr at klubben i seg selv er verdsatt til £400M.

Ytterligere £400M må brukes til bygging av Liverpools nye storstue i Stanley Park. Finanskonsulent Harry Philip mener at det er et beskjedent estimat.
- Kostnaden ved å kjøpe Liverpool og bygge nytt stadion er £800M før man starter på spillere. Gitt at Arsenal, som allerede har Emirates, er verdt £800M, virker ikke det å være en stor verdi.

- 25% av Liverpool er til salgs, men jeg ser ingen som ønsker å kjøpe den minoritetsdelen. Du må betale £100M i få en fjerdedel av en dysfunksjonell fotballklubb og pengene går rett tilbake til bankene for å betjene lånene til Hicks og Gillett.

Sunday Times mener at Liverpool må ut med £100M for å forsterke spillerstallen, pluss eventuelt £40M om Rafael Benítez skal erstattes. Benítez' kontrakt er verdt cirka £4M per år. I tillegg har manageren minst 20 personer i støtteapparatet.

Tallene fra Sunday Times
Klubbens verdi              £400M
Nytt stadion                   £400M
Spillerforsterkninger       £100M+
Managerbytte                £  40M
TOTALT                        £940M+