- En massiv seier

Rafael Benítez mener 1-0-seieren mot Everton kan bli svært viktig for utfallet av sesongen. Manageren hyller scoringsjubilanten Dirk Kuyt, men ønsker ikke å kommentere dommerens opptreden.

Dirk Kuyts scoring i det 55.minutt mot Everton var nok til å skille lagene på Anfield. Rafael Benítez ble spurt om hvor viktig denne seieren er for Liverpool.
- Det er enormt for oss. Å vinne et derby er alltid viktig, og å vinne med ti spillere på Anfield gjør det enda viktigere, sa Benítez til Liverpoolfc.tv etter at det 213. Merseyside-derbyet var slutt.

- Folk er meget, meget fornøyd. Jeg er fornøyd for spillerne og supporterne fordi alle jobbet så hardt. Vi fortjente å vinne.

- Fra begynnelsen gjorde vi det bra når det gjaldt arbeidsinnsats. Etter utvisningen var det utrolig å se alle spillerne jobbe så hardt i forsvar. Vi forsøkte også å gå fremover og score mål.

- Forhåpentligvis kan vi beholde 4.plassen, men det er et langt løp, så vi må holde det gående, fortsette å jobbe hardt og vinne kamper. I det minste har vi vunnet denne. Vi kan nyte de neste to eller tre dagene.

Dirk Kuyt nettet sitt 50. mål for Liverpool.
- Han scorer noen mål mot Everton. Det er bra for ham og for fansen vår at han kan være helten. 50 mål er også en utrolig statistikk for en spiller som spiller overalt, fortsetter Benítez.

Rafael Benítez ønsket ikke å kommentere dommerens opptreden. Dommer Martin Atkinson sendte både Sotirios Kyrgiakos og Steven Pienaar av banen, men det var flere stygge taklinger og dueller i løpet av kampen,
- Det var så mange taklinger som man kan analysere, så jeg foretrekker ikke å kommentere dommeren.

- Vi forsøkte å spille med hodet så vel som med hjertet, men det var vanskelig. Vi vant med ti spillere for to år siden. Noen ganger er lagånden enda bedre når man må kjempe og holde sammen.