- Europaligaen er viktig

Rafael Benitez håper at hans spillere har lagt skuffelsen det var å ryke ut av Champions League bak seg. Manageren påpeker at det nå er viktig at alle mann fokuserer på Europaligaen.

Benitez krysser fingrene for at de røde får en flying start på Europaligaspillet med en seier over Unirea Urziceni på Anfield i morgen kveld.

- Vi må se fremover. Vi var veldig uheldige i gruppespillet i Champions League, med sene scoringer som ble helt avgjørende. Men nå må vi komme oss videre, og prøve å vinne vår neste kamp, gå videre i Europaligaen og se hvor langt vi kan nå, uttalte Liverpool-manageren på dagens pressekonferanse på Anfield.

- Alle turneringer er viktige. Europaligaen er vår eneste sjanse til å vinne et trofé denne sesongen, så vi vil gjøre vårt beste, la han til.

- Gerrard og Carragher vet hva det betyr å vinne UEFA-cupen, og det gjør jeg også etter at jeg vant med Valencia. Det er et viktig trofé.

- Noen vil kanskje se navn på lag som de ikke kjenner så godt fra før, men det er også kjente navn som Juventus og Valencia med i turneringen. Store, store klubber, som kommer fra Champions League og som historisk sett har gjort det bra i Europa. Dette blir en viktig turnering for alle.

- Det første vi må forsøke å gjøre, er å vinne i morgen kveld, og så får vi se hva som skjer. Vi kan snakke om trofeet, men det som er viktig nå er å gå videre fra denne runden.

Både Lyon og Fiorentina vant 2-1 på Anfield før jul. Benitez mener dette ikke var representativt for Liverpools spill i disse to kampene.

- Man kan analysere de to kampene vi tapte på Anfield. Vi slapp inn et sent mål mot Fiorentina på et tidspunkt hvor vi allerede var ute av Champions League. Mot Lyon var vi best i 70 minutter, før de utlignet. Deretter ble vi litt nervøse, og slapp inn et sent mål. Jeg synes ikke vi spilte dårlig i disse to kampene, men vi spilte ikke på det samme nivået som vi gjorde mot Real Madrid og i andre Champions League-kamper. Men vi var ikke så dårlige som resultatene tilsier.

Unirea Urziceni er et relativt ukjent lag for de fleste med tilknytning til Liverpool. Benitez hevder imidlertid at han har all den informasjon om motstanderen som er nødvendig.

- Det er et godt lag. De har ikke spilt så mange kamper den siste tiden, på grunn av været, men de spilte en privatkamp mot Northwich Victoria etter at de kom til England. Vi kjente til dem før vi trakk dem, da vi fulgte dem i Champions League og har en del informasjon om dem, avslørte Benitez.

- Jeg har venner i Sevilla som har møtt dem, og vi vet Unirea har gjort det bra. De har gode spillere og er godt organiserte. De har en ny manager, så kanskje vil de ha forandret på en del ting.

- Det er åpenbart et lag som har gjort det bra, og som ikke er lette å score på. Så det blir en tøff kamp, slik det alltid er i Europa.

Selv om Fernando Torres og Glen Johnson for øyeblikket er uaktuelle grunnet langtidsskader, så tror Benitez at hans mannskap er godt nok til å kjempe og vinne kamper både i Europaligaen og Premier League utover vinteren og våren.

- Vi har spillere som er på vei tilbake etter skader. Vi vil få flere valgmuligheter og konkurransen om plassene på laget vil være stor. Vi har noen spillere som har spilt for mange kamper denne sesongen, men nå som vi ser ut til å få tilbake spillere, kan vi håndtere dette på en annen måte.