- Familien var ikke avgjørende

Javier Mascherano hevder at det var brutte løfter og ikke familiens tilpasningsvansker på Merseyside som var årsaken til at han forlot Liverpool FC. Evig takknemlig overfor Rafael Benítez.

Javier Mascherano skrev under for Barcelona på mandag. 26-åringen tilbakeviser påstander om at hovedårsaken for klubbskiftet var å bli gjenforent med sin kone og unge bare som har bodd i Buenos Aires mesteparten av hans tid på Merseyside. Argentineren fikk ikke lov til å forlate Barcelona i fjor sommeren, men ble lovt at han kunne dra i år om det kom et tilfredstillende bud på bordet. Han var også tilbudt ny kontrakt av Liverpool. Nå legger han skylden på sin gamle klubb for at det ble splid mellom partene. 
- Når de begynte å involvere min familie og si ting som ikke ga mening, så led jeg naturligvis, uttaler Javier Mascherano ifølge the Guadrian.

- De hadde lovet meg noe i et helt år, og de oppfylte aldri løftet sitt. Og det hadde ingenting med min familie eller noe annet å gjøre. Når du leser eller hører løgner, blir du åpenbart sint.

Mascherano gikk ned 20% i lønn fra de £70000 han tjente i uken på Anfield for å signere for Barcelona.
- Jeg ville like å takke klubben for deres innsats. De har brukt mye penger på meg, og det var min plikt å gi litt etter for at denne drømmen skulle bli virkelighet. Når denne sjansen kom, nølte jeg ikke. Jeg har kommet til den beste klubben og det beste laget i verden.

Mascherano er også takknemlig overfor Rafael Beníetz som hentet ham etter en svak periode i West Ham i 2007.
- Rafa lærte meg taktikk. Han er en av trenerne som har lært meg mest i min karriere. Jeg er veldig takknemlig overfor ham. Han var fundamental. Han ga meg sjansen til å komme til Liverpool. Han hadde tro på meg på en tid hvor kanskje ingen ville ha drømt om å gi meg en mulighet. Jeg vil være takknemlig overfor ham hele livet.