- Ferguson vippet oss ikke av tronen

Jamie Carragher sier i mot et av Alex Fergusons mest kjente sitater, og sier det var Greame Souness som vippet LFC av tronen. Han irriterer seg over at Liverpool har vært mislikt av media og andre klubber i ligaen de siste årene.

I dag og denne uken har det meste handlet om Jamie Carragher. Scouseren er et elsket intervjuobjekt blant journalister for sin ærlighet, og i dag slår han til igjen i et intervju med Andy Hunter i The Guardian. Alex Ferguson har tidligere uttalt hans største triumf var å vippe Liverpool av tronen, men at det var Manchester United-manageren som gjorde det er Liverpools visekaptein uenig i.

- Det er fremdeles noe mystikk rundt disse personene for meg. Folk som Ferguson og Mourinho - jeg kunne ha pratet med dem hele dagen om jeg hadde hatt sjansen.

- Jeg skulle fortalt Ferguson at han aldri vippet Liverpool av tronen. Det er bare tull det. Det var Greame Souness som gjorde det. United kjempet med Norwich og Aston Villa for deres første tittel. De kjempet ikke med Liverpool, gjorde de?

Jamie innrømmer at imaget til Liverpool de siste årene har plaget han. At klubben stadig har blitt kritisert både fra andre klubber og media.

- Jeg bryr meg om klubben fordi jeg er supporter i tillegg. Det irriterer meg om ting ikke er som de skal være. Jeg tenker mye på fremtiden til klubben, retningen den tar, hvordan den blir drevet og oppfattet fra utsiden.

- Enkelte ting skal Liverpool gjøre på en bestemt måte - den riktige måten. Vi skal være litt annerledes, og må bli det igjen.

- Jeg prater ikke bare om å vinne kamper, men måten vi gjør ting på, og hvordan vi oppfører oss. Klassen og verdigheten denne klubben var kjent for. Det var slik Liverpool pleide å bli sett på av folk, og vi må finne tilbake igjen til det.

- Jeg vil ikke gå inn på hvordan vi mistet det, men vi må gå tilbake til det, noe jeg tror vi gjør. Jeg tror bare at folk mislikte Liverpool de siste årene. Andre managere mislikte oss, og vi ble alltid kritisert i media. Så klart gjorde vi det ikke så bra på banen, så det spiller inn, men alt var bare negativt rundt Liverpool hele tiden.

- Vi hadde situasjoner med Martin O'Neill og Steve Bruce som kritiserte Liverpool, og de hadde rett. Vi bør ikke bli involvert i situasjoner som det. Alle skulle ha sett på Liverpool, og sagt at det var en klubb med klasse og verdighet. Slik folk ser på Arsenal. De gjør de riktige tingene, og jeg synes de oppfører seg på den rette måten.

- Jeg synes vi tidligere har vært en klubb som har vært slik, og vi må finne tilbake igjen til det. Enkelte ganger vinner du, andre ganger taper du, og slik er fotball. Du kan ikke vinne hele tiden, men du kan fortsatt oppføre deg på en måte som gjør at folk respekterer deg, avslutter Carra.

Jamie Carragher sin testimonial spilles i dag kl. 15.00 norsk tid. Spillere som Jerzy Dudek, Luis Garciía, Stephen Warnock, Danny Murphy, Emile Heskey, Michael Owen og Steve Finnan tar på seg den røde drakten igjen i den anledning.