- Første mål vinner

Steven Gerrard går langt i å si at første mål vinner i kveldens åttendedelsfinale mot Lille. Rafael Benitez tror 4-1-seieren over Portsmouth kan hjelpe i kveld.

Viktig første-mål
Liverpool-kaptein Steven Gerrard tror at det laget som scorer først har en klar fordel i kveldens åttendedelsfinale i Europa League på Anfield.

Steven mener at laget må holde stand for å forhindre at det franske laget får noen som helst fordel av et bortemål.

- Det neste målet er viktig. Får vi det første målet er det kjempebra for oss og vil gi oss en vitamininnsprøyting, men det ikke er så bra for dem. I en situasjon hvor våre motstandere leder 1-0 fra møtet i Frankrike, så må vi gjøre alt vi kan for å vinne kveldens oppgjør. Vi må finne den gylne balansegangen mellom å være solide defensivt og angripe dem. Dette er nøkkelen til avansement til kvartfinalen, sier Gerrard til liverpoolfc.tv.

- Portsmouth-seieren kan hjelpe
Liverpools offisielle hjemmeside har også utfyllende sitater fra Rafael Benitez ti minutter lange prat med radiojournalister i forkant av Lille-kampen.

- Jeg tror at 4-1-seieren mot Portsmouth kan hjelpe oss. Det er viktig å spille godt og score mål og en slik seier kan bringe selvtillit inn i laget. Vi har spilt kamper hvor vi har spilt godt og vunnet, og andre kamper hvor vi ikke har spilt så godt og vunnet. Å gå til kampen mot Lille med en 4-1-seier som oppladning er bra, selv om jeg skulle ønsket vi hadde spilt enda bedre og scoret enda flere mål mot Portsmouth. Men man må være glad, spesielt i en uke hvor vi trengte selvtillit og det har vi nå.

Som vi tidligere har skrevet, så kjemper Alberto Aquilani en kamp mot klokka i forhold til å bli meldt klar etter noen dager med omgangssyke.

- Vi trenger alle de spillerne vi har tilgjengelige. Det gjelder nå og for resten av sesongen. Han jobbet hardt mot Portsmouth og kan gi oss flere valgmuligheter. Alberto jobbet hardt i siste hjemmekamp, og jeg er skuffet over hans sykdom denne uka. Men han kan utvikle seg videre og bli enda bedre. Det er bare et spørsmål om tid.

Rafa sier også noe om å spille den fotballen laget er i stand til.

- Vi spilte en god kamp mot Portsmouth. I dag er en ny viktig kamp. Atmosfæren er svært god i denne typen kamper og fansen står bak laget. Spillerne vet at dette er den siste muligheten vi har denne sesongen til å vinne et trofè. Lille er farlig og forhåpentligvis kan vi spille en god kamp.

Benitez mener at laget burde ha scoret i første kamp mot Lille.

- Men det gjorde vi ikke, og mot slutten scoret de. Dette kunne ha gjort mye annerledes, både i den kampen og i kveldens returkamp. Nå er hovedsaken å score og holde rent mål bak. Vi skal forsøke å strekke oss langt for å klare begge deler. Fransk fotball har mye kvalitet.

Liverpool-manageren mener at lagets store ønske er å havne blant de fire beste i ligaen, men også å vinne trofeer.

- Det beste er å greie begge deler. Men det gjelder å være fokusert. Vi gjorde det svakt i ligastarten og mistet selvtillit. Vi ønsker å være utfordrere og led av at vi ikke greide å oppfylle våre mål.

Rafa har også noen ord å si om sin landsmann Fernando Torres og hans retur til førstelaget etter langt skadeopphold.

- Når man snakker om store navn og store spillere, så forventer man at vedkommende skal gå foran og dra med seg resten av laget. Sånn er det med Fernando også. Han var virkelig god på mandag, og vi håper det fortsetter.

Liverpools sjef har også noen ord å si om inngåelse av nye kontrakter til spillerne. Han mener imidlertid at det er lettere å snakke om dette og om framtiden når de har nådd målet om å havne blant de fire beste og å gå videre i Europa-ligaen.

Radiojournalistene ba han også om å sammenlikne forrige sesong og denne sesongen.

- Hadde vi gjort mye av det samme som vi gjorde i fjor denne sesongen, så hadde vi vært med i kampen om tittelen i år. I flere av kampene denne sesongen har vi vært nær ved å vinne, men hvor marginene ikke har vært med oss. Når vi har tre eller fire kamper hvor vi kunne scoret, men har sluppet inn mål, så er det ikke enkelt for spillerne å godta at vi sakker akterut i forhold til tittelen. De mister selvtilliten. Det har dessverre vært situasjonen denne sesongen, sier en kampklar manager.