- Frustrerende skadeperiode

Albert Riera er glad for å være tilbake på banen. Spanjolen har slitt mye med skader denne sesongen. Han synes samarbeidet med Emiliano Insua fungerer bra.

Albert Riera har mistet flere måneder av sesongen grunnet hamstringskader. Etter Blackburn-kampen 5.desember var han ikke tilbake i spillertroppen før mot Stoke 16.januar. Nå har han spilt fra start de tre seneste kampene.
- Jeg har aldri hatt en så ille skade før. Det har vært veldig frustrerende, sier Riera til Liverpoolfc.tv.

- Jeg har bare hatt noen små problemer som har holdt meg ute i maksimum to uker.

- Denne sesongen har jeg vært ute i tre måneder. Jeg prøvde å komme tilbake tidligere og hadde litt forskjellig behandling, men nå har jeg erfaring med hamstrings. Du må ha god rebhabilitering og komme tilbake når det er riktig.

- Jeg ønsker å komme tilbake til 100 prosent form nå og gjøre alt jeg kan for å hjelpe dette laget. Personlig føler jeg meg mye bedre nå, men det er sant at jeg trenger noen flere kamper for å være tilbake til mitt beste og bli helt bra.

Riera innrømmer at det har vært tøft å gå skadet.
- Jeg hater å sitte på tribunen og ikke spille.

- Det er ikke det at jeg ikke liker å være sammen med tilskuerne. De er utrolige, men det er så frustrerende at du ikke kan komme ut på banen og hjelpe laget å vinne kamper. Jeg var lei meg fordi jeg hele tiden ønsker å spille og hjelpe laget mitt til å vinne.

- Når jeg ikke kan spille, må jeg reise til stadion og støtte laget så godt jeg kan. Mine lagkamerater trenger alle, så du må være nær dem, men jeg hater å se på.

- Min familie er glad at jeg spiller igjen nå. De kunne se at jeg dro tidligere enn normalt hver morgen for å dra på trening og komme tilbake sent etter å ha fått behandling. Når du er skadet, bruker du mer tid på å jobbe så hardt du kan for å komme tilbake så raskt som mulig.

Riera synes samarbeidet med Emiliano Insua på venstrekanten begynner å bære frukter. De to kombinerte glimrende i forkant av Dirk Kuyts scoring mot Bolton.
- Jeg og Emiliano snakker samme språk, noe som er svært viktig. Jeg synes vår forståelse er veldig bra.

- Insua er en person som lytter mye. Han er alltid positiv og snakker i løpet av kampen. Dette er alltid positivt, og jeg liker å ha en god forståelse med ham.

- Vi håper å holde det gående og få mange målgivende til spissene resten av sesongen.

Samtidig avslørte Riera at han har pratet med sin gode venn, Everton-spilleren Mikel Arteta, før møtet med Everton. Evertons playmaker har vært ute i ett år, men returnerte nylig til Moyes' lag.
- Etter min mening har Mikel vært deres viktigste spiller i lang tid, og som min venn er det godt å se ham tilbake.

- Han trenger tid tilå komme tilbake til sitt beste fordi han hadde en alvorlig kneskade. Vi snakker mye, og jeg har snakket med ham denne uken om lørdagens kamp.