- Frykt for å tape driver oss frem

Carragher innrømmer at han er redd for å tape Merseyside-oppgjør. Den frykten er med på å ta laget til seier. I morgen spiller visekapteinen mot de blå for 25. gang.

Jamie Carragher vet at poengene betyr aller mest i et Merseyside-oppgjør.
- Dette er en kampen hvor man vil ta enhver form for prestasjon så lenge man vinner, sier Jamie Carragher til Liverpool Echo.

- Jeg sliter med å få sove før de fleste store kamper, men dette er den verste. Merk at det er ingenting en sovepille kan få orden på!

Liverpool har dominert Merseyside-derbyene på 2000-tallet. Kun to tap på 20 kamper, åtte seirer på Goodison Park. Jamie Carragher kommer til å spille lokaloppgjør nummer 25 i morgen.
- Mine følelser har ikke endret seg noe. Det er alltid den lille ekstra bekymring, noe som kommer av frykten for å tape. Man snakker om at resultatene er viktigere en prestasjonene, men ideelt ønsker man å ha begge deler sammen.

- Men når vi ser på det seneste tiåret, har vi trolig hatt den beste rekken av resultater mot Everton. Uansett når Everton har slått Liverpool tidligere, har beskyldningene vært at de har ønsket det litt mer.

- Så jeg er glad at vi det seneste tiåret har snudd dette. Forhåpentligvis kan vi holde rekken gående inn i neste decennium. Det viktigste er at man ikke kan beskylde oss for manglende ønske i disse kampene.

Liverpool vant 2-0 mot Everton på Goodison Park i november.
- Det var et flott resultat i november. Jeg synes ikke vi spilte spesielt bra. For å være ærlig hadde Everton en brukbar kamp. Men vi klarte likevel å reise til Goodison, en av de vanskeligste stedene i landet, og ikke spille bra og vinne 2-0.

- Man kan si vi var dårlige, at vi ikke gjorde det ene eller det andre, men det viser bare hva som forventes av Liverpool.

Vi spilte ikke bra borte mot våre største rivaler, og fikk kritikk for å vinne, men Everton ble rost til en viss grad for å tape.
- Siden den gang har de funnet tilbake til formen, og man vet alltid med David Moyes' lag at de kommer til å kjempe. Everton vil alltid gjøre det bra under David Moyes. Jeg tror de vil kjempe for en plass i Europa igjen.

- Vi har tre store kamper. Det ville være flott om vi kunne vinne alle tre. Det vil bli svært vanskelig, men det er vårt mål. Den første må vi bare ta vare selv.

- Etter min mening er derbyet alltid den største kampen i sesongen, og dette er ikke annerledes. Vi må bare sørge for at vi får tre poeng og så kan vi begynne å tenke på de kampene som følger etterpå. Kampen om topp fire kommer til å bli ganske jevn nå.

- Det forandrer seg fra uke til uke . Når lagene rundt oss avgir poeng, må vi sørge for at vi er i posisjon til å utnytte det. Men vi kan ikke se for langt fremover ettersom vi har en stor nok kamp på egenhånd å håndtere.

Kamp om 4.plass var ikke det Carragher hadde forventet før sesongstart, men det er en realitet slik sesongen ar utviklet seg.
- Vi har mange spillere med erfaring. De har mentaliteten til å spille i store kamper.

- Du må ikke la begivenheten påvirke deg for mye. Dette er en ny stor én, Forhåpentligvis vil det bli det samme, å ta oss dit vi ønsker å være.

- Det har vært en skuffende sesong. Vi vet det. Men jeg har opplevd mange opp- og nedturer i min karriere, og du må bare la det slippe igjennom. Du kan ikke klage på det.