- Funnene skal offentliggjøres

Liverpools biskop lover at Hillsborough Independent Panel skal offentliggjøre det de avdekker og at det skal handles deretter. Familiene ga komiteen en forsiktig velkomst.

Biskop James Jones kom med lovnaden om etter at Hillsborough Independent Panel hadde vært samlet for første gang i går. Komiteen begynte med å møte tre støttegrupper for Hillsborough-familiene. 
- Jeg har tro på panelet og deres ekspertise. Vi er bestemte på at vi skal offentliggjøre det vi finner, uttaler biskop James Jones til Liverpool Daily Post.

- Når sannheten kommer frem i offentligheten, frembringer det sitt eget press. Da den første Taylor-rapporten ble publisert, handlet regjeringen og fotballforbundet etter den. Jeg håper meget vel at folk vil lytte til hva vi finner og at det handles deretter.

Biskop James Jones leder komiteen, og det er meningen at medlemmene skal møtes hver måned i minst de neste to årene. De skal jobbe med arkivarer i Sheffield med å katalogisere materiale og gå gjennom dokumenter før det skrives en rapport.

Etter gårsdagens møte ga Hillsborough-familienes støttegrupper komiteen en forsiktig velkomst.
- Selv om historien har lært oss å være forsiktige, og vi har blitt skuffet tidligere, ble vi gledelig overrasket, sier Trevor Hicks, president i Hillsborough Family Support Group.

- De virket veldig ivrige til å komme i gang og gjøre jobben. De setter pris på hvilken stor og viktig oppgave det er.

Ann Williams fra Hope og Hillsborough hadde følgende kommentar.
- Jeg er aldri optimistisk nå. Jeg er vært gjennom systemet så mange ganger nå. Jeg har blitt skuffet så mange ganger. Men det er forhåpningsfullt skritt.

Sheila Coleman, talskvinne for Hillsborough Justice Campaign, kommenterte også møtet med komiteen.
- Vi føler at biskopen lyttet til hva vi hadde å si. Vi ser frem til at dette er starten på en konstruktiv dialog. Kanskje der regjeringen har svakheter i form av mangel på kommunikasjon, kan biskopen og hans engasjement i Liverpool kanskje komme noen vei mot å gjøre det godt igjen.