- Gerrard kan inspirere laget til finaleplass

Benítez oppfordrer spillerne til å følge Steven Gerrard i kveld. Når han spiller bra, så følger resten av laget etter. De må vise stor viljestyrke og kvalitet.

Fernando Torres er ute med kneskade, mens det er usikkert om Dirk Kuyt og David Ngog blir friskmeldt i tide. Rafael Benítez håper at Steven Gerrard kan dra laget frem til finale i Hamburg. Kapteinen scoret to mål mot Burnley, og fraværet av Torres ble ikke så merkbart.

- Da jeg var på vei til stadion sa manen på vakeriet at det ville bli som mot Olympiacos, med et flott stemning og vinne med et sent mål. Jeg fortalte ham at dersom det var garantert at det ville bli lsik og vi vant 3-1, ville jeg tatt det med engang. Jeg ville blitt meget fornøyd på Stevies vegne om han kan inspirere laget på den måten igjen, sier Rafael Benítez ifølge The Times.

- Vi har spillere med erfaring fra viktige kamper. Hovedsaken er at vi kjemper ute på banen. De må vise stor viljestyrke og kvalitet, uttaler Benítez til Liverpool Echo.

DEBATT: Liverpool og 4. plassen...? 

- Det er alltid enklere når du har Torres på banen, men vi har Steven til å score mål. Vi har også Aquilani, kanskje Kuyt og Ngog. Vi vet ennå ikke.

- Det var viktig for Steven å score mot Burnley og også viktig for ham å spille bra. Det var også veldig bra for laget. Vi har stor tro nå, og vi er klare.

- Steven er en leder på banen. Når han spiller bra, vil resten av laget følge ham. Vi trengte ham på søndag. Vi vil trenge ham igjen. Spillerne er ivrige etter å vinne medaljer.

Selv med flere skadeproblemer før kampen, tror Benítez at spillerne kan heve seg for anledningen mot Atlético Madrid.
- På Anfield vil det være totalt annerledes. Vi vet at de er farlige på kontringer. Vi vet at Forlan og Agüero er spillere som kan score mål.

- Men vi vet hvordan det er å spille her. Vi skal presse dem. Vi skal forsøke å spille en veldig god kamp. Vi er klare til å score mål. Staben og spillerne har troen.

- Det vil være stort for oss å komme til en ny finale og ha muligheten til å vinne den. Vi skal kjempe for å få det til. De er så fokusert på å lykkes.

- Foran denne kampen er det lett for meg å ta lagpraten. Vi vet hva det handler om, det er bare et spørsmål om komme med to eller tre ideer om kamplanen.