- God regel

Martin Kelly mener at den nye regelen om hjemmeproduserte spillere som Premier League introduserte vil gi engelske spillere en større mulighet til å få spille på førstelaget.

Hver klubb i Premier League måtte melde på inntil 25 seniorspillere denne sesongen, og ikke flere enn 17 kunne ikke være ikke-hjemmeproduserte. Det betyr at det var satt av åtte plasser til hjemmeproduserte spillere. I tillegg kunne hver klubb melde på et ubegrenset antall spillere under 21 år. Det er i denne kategorien Martin Kelly tilhører.

Liverpool valgte å melde på nesten det som var reserve- og juniorspillere på U21-listen. Suso og Raheem Sterling var blant de få som ble utelatt. Blant seniorspillerne over 21 år var det bare Charles Itandje og Jordy Brouwer som ikke ble ført opp, i tillegg til de utlånte.

- Jeg tror det vil kunne hjelpe. Det er riktig regel å innføre fordi det er bra for oss å få muligheter, sier Kelly til Liverpoolfc.tv.

- Hvis du ikke tar vare på sjansen, så tar du den ikke, men så lenge får den, er det det som teller. Det er det som ser ut til å skje med regelen om hjemmeproduserte spillere, og det hjelper ganske mye.

Kelly debuterte på England U21 i august med å score mot Usbekistan. Han ble også tatt ut i troppen mot Portugal og Litauen.
 - Det ble offentliggjort på nettsiden, noe jeg sjekket. Da jeg kom på trening neste dag, fikk jeg brev om at jeg var i troppen, og det var en god følelse.

- Det var en av mine mål forrige sesong. Da jeg spilte for U19, fortalte jeg min familie at jeg ønsket å spille for U21.

- Det er strålende å få arbeide sammen med en manager som Stuart Pearce, som har jobbet med alle de topp unge spillerne som har kommet opp og akkurat brutt inn i seniorstallene i klubbene.

Til tross for en lovende start på sin internasjonale karriere synes han det er for tidlig å tenke på A-landslaget.

- Det er ikke et minutt i mine tanker. Jeg bare fokuserer på det som skjer nå, som er å prøve å få en plass i Liverpools seniorstall eller bli vurdert når det er skader.

- U21 var en god opplevelse, og jeg vil gjerne få sjansen til å vise Stuart hva jeg kan igjen.

Kelly fremgang har blitt belønnet med fire førstelagskamper fro Liverpool denen sesongen.

- Roy ba meg bare om å fortsette å jobbe hardt. Det er en flott erfaring å jobbe med en manager som Roy. Å arbeide med ham og spillerne her er det beste jeg kan gjøre på dette tidspunkt av min karriere.

- Jeg nyter det å få trene dag etter dag med så gode spillere og støtteapparat.