- Greit med statseid selskap

Prmeier League uttaler seg på generelt grunnlag. Kinaekspert tror CIC ivil bli gode eiere. Raådgiver for Kirdi håper å ha avtale klar i neste uke.

Rapporter i media hevder at Kenny Huang har støtte fra den kinesiske regjeringen via China Investment Corporation (CIC). CIC er statseid investeringsselskap som ble dannet  i 2007 og har etter rapportene 332 milliarder dollar å bruke i utlandet. Huang har ikke kommentert ryktene, men enhver potensiell kjøper av en klubb i Premier League må klareres av Premier League. Daglig leder i Premier League, Richard Scudamore, vil ikke vurdere et mulig oppkjøp av Liverpool, men har i utgangspunktet ingen innvendinger mot at at statseid selskap går inn på eiersiden.
- Hvis de har støtte fra den kinesiske regjeringen, vil vi ikke ha noe problem med det, noe mer enn med Manchester City-situasjonen, med rikdommene fra Abu Dhabi, sier Scudamore til Sky Sports News.

På spørsmål om Kinas syn på menneskerettighetene.
- Jeg tror ikke det er noe vi ville gå inn på. Jeg tror ikke det er riktig å gå i detalj.

Kina-ekspert Kerry Brown uttaler til Liverpool Echo at den kinesiske regjeringen er ute etter å legge om noen av investeringene i utlandet.
- CIC har blitt veldig forsiktige fordi noen av investeringene i 2008 gikk dårlig på grunn av det økonomiske klimaet.

- Tenkningen bak dette kan være at de ønsker å gjøre det i samarbeid med en som Huang, fordi han kjenner til denne sektoren.

Han sier at CIC var veldig sensitive for kritikk etter dårlige investeringer i det siste og var opptatt av å ikke forverre situasjonen.

- Herr Huang er ikke en stor aktør i Kina, men han er absolutt godt respektert. Nøkkelen er at de [CIC] er veldig uerfarne med å investere i utlandet. De må utvide sin portefølje svært raskt.

- Fotballsektoren er underutviklet i Kina og Liverpool FC er en stor merkevare med potensial for avkastning.

Han mener Liverpool-fans ikke bør bekymre seg unødig om utsiktene til å bli eid av den kinesiske staten.
- Det kan ikke bli noe dårligere enn det er med to amerikanere som krangler med hverandre. Jeg tror de ville være bra ledere.

Syrieren Yahya Kirdi hevdet i går at han var nær et oppkjøp av Liverpool. Kirdi, som representerer en gruppe investorer i Midt-Østen og Canada, vil ifølge Liverpool Echo bli bedt om å vise Martin Broughton hvor pengene kommer fra.  Kirdi vil i likhet med de fem øvrige budgiverne bevise hvem som er støttespillere og hvor pengene kommer fra. Tidligere Celtic-spiller Andy Lynch, som er rådgiver for Kirdi, håper at en avtale kan være på plass tidlig i neste uke. Han legger til at han ikke ønsker å gå inn på de finansielle detaljene, men mener Kirdi vil være bra for klubben.