- Hodgson har siste ord

Roy Hodgson har siste ord i overgangssaker. Sportsdirektør Damien Comolli vil overføre kontinentale metoder til Liverpool, og ønsker å flytte treningsfeltene på Melwood og The Academy til et nytt anlegg.

Damien Comolli mislyktes med å overbevise Tottenham med noen av sine visjoner, men mener at tiden passer perfekt for hans arbeidsmetoder i Liverpool.
- Jeg tror definitivt engelsk fotball er klar til å forstå. Nå ser mange tilbake på hva vi gjorde i Spurs og tenker at det er det rette fordi dere kan se at spillerne spiller nå, sier Damien Comolli til Sunday Telegraph.

- Dere ser nå hvordan det fungerte i Chelsea, hvor Frank (Arnesen) har gjort en fantastisk jobb. Hans forhold til Ancelotti er veldig godt og de har vunnet trofeer.

- Jeg tror folk er åpne for ideene nå fordi de innser at verdensfotballen er verdensomspennende, spesielt dersom du er i en stor klubb i Premier League.

- Alt er globalt: speiding, overganger, trening, akademimetoder. Jeg tror det er derfor folk har innsett at dette trolig er måten fremover, eller i det minste en av veiene videre. Desto større klubben er, jo mer nyttig er den.

- Jeg føler ikke noe annerledes ved å starte her enn da jeg begynte i Spurs. Kanskje mitt forhold til Roy (Hodgson) er lettere enn mitt forhold til Martin (Jol), men Martins forhold til Daniel (Levy) var ikke enkelt på den tiden. Så det var en cocktail av komplikasjoner. Her er ikke det tilfelle. Mitt forhold til John Henry og Tom Werner er veldig godt. Mitt forhold til Roy er også veldig godt.

Comolli er klar på at Roy Hodgson vil få siste ordet når det gjelder spilleroverganger.
- Mange spør om hvem som skal få den endelige avgjørelsen. Jeg kan garantere dere, 100 prosent, at det er hans jobb, spesielt i England. Jeg har aldri signert en spiller uten at manageren er enig. Aldri, aldri, og jeg bryr meg ikke om folk sier noe annet. Det kommer ikke til å skje her. Hvis du henter en spiller manageren ikke ønsker, så kaster du bare penger i søppelkurven.

- Vi hadde et veldig langt møte med Roy i forrige uke om vinduet. Vi gikk gjennom listen og det var en spiller der Roy sa: "Denne, han liker jeg virkelig ikke. Jeg kjenner ham godt og jeg er ikke komfortabel med ham. Så vi tar ham vekk.”

- Hvis det var en klubb som trengte en langsiktig strategi, er det Liverpool. Siden opprettelsen av Premier League har klubben vært statist, nektet å modernisere seg og levd på tradisjonene.

- Man må respektere disse tradisjonene og historien. Det er trolig derfor Kenny Dalglish var den første personen jeg satte meg ned med da jeg kom hit. Jeg ønsker å forstå historien, tradisjonene, hva en Liverpool-spiller er lagd av og forstå plassens DNA. Det er selvsagt viktig.

Liverpool vant FA Youth Cup i 2006 og 2007, men har slitt med å få frem spillere fra egen stall til førstelaget
- Spørsmålet vi må stille oss er: "Produserer vi lag eller produserer vi spillere?" Vi har behov for å produsere spillere, ikke juniorlag som vinner. Vi må ha individuell trening for disse spillerne og sørge for at de har sitt eget spesifikke langsiktige program. Du må få det riktig på akademinivå fordi det er en del av klubbens genetikk.

Eierne og Comolli ser på muligheten til å slå sammen The Academi i Kirkby og Melwood.
- Første gang jeg dro for å se akademiet sammen med John Henry sa vi ganske mye likt, det burde være sammen.

- Vi har diskutert det. Langsiktig ønsker vi å gjøre noe med det. Melwood er flott, men dersom vi ønsker å skape en kultur i klubben, så trenger du en enkel enhet, en enkel fasilitet. Jeg var involvert i planleggingen av treningsfeltet til Spurs. Jeg er sikker på at de får verdens beste anlegg når det står ferdig. Hvis vi bygger et her, vil det bli bedre.