- Ideell for Liverpool

Liverpool-legenden John Aldridge og nåværende Fulham-kaptein Danny Murphy mener at Roy Hodgson er ideell som manager for Liverpool.

Roy Hodgson ble tidligere i dag offisielt Liverpool-manager. Liverpool-legenden John Aldridge mener 62-åringen er et lurt valg av klubbens styre.
- Jeg tror du trenger noen som har peiling på all slags fotball. Roy krysser av alle boksene hva det angår, uttaler John Aldridge.

- Han har vært landslagssjef også. Hvis man ser tilbake på det han gjorde i Fulham, klarte han å snu spillernes hell rundt nesten over natten. I hovedsak var han i stand til å få spillerne til å tro på seg selv.

- Hans erfaring er fantastisk, det er den virkelig. For eksempel jobbene han har gjort i Italia og Sveits. Jeg tror ikke folk akkurat skjønner hvor han har vært.

- Ok, han hadde et dårlig år eller så i Blackburn Rovers. Jeg synes imidlertid at du har lov til å gjøre en feil eller to når du har vært i spillet så lenge som han.

Liverpool ble linket til flere navn etter Benítez' avgang, men Aldridge mener Hodgson var kandidaten best egnet i forhold til Anfields tradisjoner.
- Hvis du ser på hvordan Roy gjør jobben sin, på en stille, beskjeden måte, så er han ikke typen som Mourinho.

- Og hvis man ser på historien, så det et overveiende slik Liverpool-managerne har vært.

Aldridge tror spillerne vil få igjen selvtilliten under Roy Hodgson.
- Du må få spillerne tilbake på sporet, så må du gi dem et mål. Champions League er det første man må komme tilbake til.

- Det kommer ikke til å bli lett. Tottenham og Man City prøver å komme inn blant topp fire, med all deres kjøpekraft.

- Du må gi spillerne den troen. De har fortsatt en veldig god spillerstall som bare trengs å bygges opp ved å hente inn tre virkelig store spillere. Det er noe daukjøtt som kan gi noe også.

Danny Murphy spilte flere år for Liverpool, men forlot klubben da Rafael Benítez ble ansatt. Han havnet etter hvert i Fulham og var Roy Hodgsons kaptein den senere tiden. Midtbanespilleren tror Hodgson vil lykkes på Anfield.
- Liverpool trenger noen som forstår historien og arven i klubben og hav det betyr i engelsk fotballsammenheng, uttaler Danny Murphy til Daily Mirror.

- Folk snakket om Mourinho, men personlig så jeg ikke ham som ideelt passende for Liverpool. Akkurat nå trenger de noen som har empati for klubben.

- Jeg beundrer Roy Hodgson. Han har en filosofi for å spille god fotball. Det vil passe bra i Liverpool, og han gir spillerne ansvar og en plattform å jobbe fra.

- Kanskje det er på tide at Liverpool har en engelsk manager som kjenner til klubben.

- Roy er en talentfull manager som lykkes fordi han jobber utrolig hardt. Han gir spillerne sine selvtillit og har en stil spillerne kan like.

- Hans suksess har vært en miks av ulike saker, men primært hardt arbeid. Han har en meget gode taktiske kunnskaper også, som på en måte har kommet fra Roys italienske (manager) røtter. Det er en italiensk stil.