- Jeg har for høy lønn

Liverpools unge svenske stjerneskudd, Alexander Kacaniklic, synes han tjener for mye penger på å spille reservelagsfotball på Merseyside. Det uttaler han til svenske Fotbollsbladet.

18 år gamle Kacaniklic kom med i troppen Liverpool tok ut for Europaligaspill, og ble tildelt trøye nummer 45. Men venstrevingen har aldri vært i nærheten av spill for førstelaget. Likevel tjener han mer penger på å spille fotball for Liverpools reservelag enn foreldrene tjener i sine jobber.

- Jeg tjener for mye. Jeg er jo bare 18 år, og er et relativt ubeskrevet blad på fotballbanen, sier Kacaniklic til Fotbollsbladet.

Han forlot Helsingborg til fordel for Liverpool i 2007, og tok med seg hele familien til Merseyside. Etter tre år i Anfield-klubben har han altså gjort seg såpass bemerket at han kom med i Europaligatroppen.

- Det er mange spillere i den troppen. Man vet jo aldri om man får spilletid, men det er vel ganske tvilsomt. Men det er jo kult å bli nevnt sammen med de store navnene i Europa, sier den beskjedne svensken.

Kacaniklic trener på Melwood til daglig, og omgås der stjernenavn som Steven Gerrard og Fernando Torres.

- Jeg møter dem jo hver eneste dag. Når vi trener gir de deg av og til råd og vink. Carragher og Gerrard tar mye ansvar i så måte. De er jo fra Liverpool, og forsøker alltid å hjelpe deg og er veldig trivelige.

Kacaniklic avslører også at Rafael Benitez har en god del kontakt med klubbens yngre spillere. Spanjolen er ofte tilstede når reservelaget spiller kamper.

- Han spør av og til hvordan det går, og slike ting. Det er jo kult. Det virker som han har god kontroll på utviklingen vår. Han har mange rundt seg som rapporterer til ham.

Den unge svensken beskriver treningene på Melwood som steinharde, og hevder at fritiden er begrenset.

- Det er trening hver eneste dag, og som regel spiller vi en kamp i uken. Vi kommer til treningsanlegget i 10-tiden og spiser frokost der. Deretter trener vi, spiser lunsj, og kjører eventuelt en økt til om ettermiddag. Vi har ikke tid til å gå ut og leve livet. Vi rekker ikke så mye annet enn fotballen. Det er trening som gjelder. Men jeg forsøker å kombinere fotballkarrieren med å ta førerkort på bil nå. Utenom det så bruker jeg fritiden til å spille playstation.

- Når jeg får tatt førerkortet, vurderer jeg å kjøpe en Audi A5 eller BMW. Vi får se. Vi tjener jo bra med penger. For mye etter min smak. Jeg er jo som sagt bare 18 år, og har ikke noe navn innen fotballen ennå. Likevel tjener jeg mye penger. Heldigvis følger mamma og pappa godt med på hva jeg foretar meg, slik at jeg ikke kjøper alt jeg har lyst på. Det føles litt merkelig å tjene mer penger enn dem. Jeg sparer det meste. Man vet aldri hva som skjer. Man kan jo bli skadet, og det er jo heller ikke sikkert jeg lykkes på fotballbanen i fremtiden.