- Jeg har mye ugjort

Nabil El Zhar har fått denne sesongen ødelagt av skader. Marokkaneren tror det fortsatt er tid nok for ham til spille seg inn på førstelaget til Liverpool, hvis han kan holde seg frisk.

Nabil El Zhar har vært på banen 26 ganger for Liverpool, men kun fire av gangene har det vært fra start med førstelaget. Tre av kampene fra avspark var forrige sesong. Det er over tre år siden han debuterte mot Portsmouth og fyller 24 år i august. Denne sesongen ble han skadet under pre-season, kom tilbake og var innbytter etter 72 minutter mot Blackburn i begynnelsen av desember, før han ble skadet igjen. Nå er han endelig skadefri igjen og spilte en omgang på reservelaget denne uka.

- Jeg vet at noen fans fortsatt vil se mitt navn i programmet å tenke, "Nabil El Zhar - han er en av våre yngre spillere". Det er ikke sant. Det ville ha vært riktig om jeg var 18 eller 19, men jeg er blitt 23 og er ved et viktig stadium av min karriere.

- Jeg har to stor håp ved starten av hver sesong. Det første er å spille flere kamper enn jeg gjorde sesongen før. Det andre er å bli bedre som spiller og person, sier Nabil til LFC Weekly.

- Forrige sesong var god for meg. Jeg spilte en rimelig antall kamper og følte at jeg totalt sett hadde stor fremgang i mitt spill.

- Denne sesongen har skader gjort at jeg så langt ikke har kunnet begynne å oppnå de målene jeg har satt meg.

- Kampen mot Blackburn var tøff, men det føltes godt å komme i gang igjen. Jeg prøvde å gi laget bredde og fart og var fornøyd med hva jeg presterte. Jeg så fram til å være en del av troppen, men fikk et nytt tilbakeslag. Det har vært en av de mest frustrerende periodene av min karriere.

I tiden hvor El Zhar har vært ute har Liverpool hentet inn Maxi Rodriguez, en annen kantspiller. Nabil skrev imidlertid forrige sommer under en kontrakt som binder ham til Anfield fram til 2012, og som tyder på at Rafael Benitez har tiltro til ham.

- Jeg vet at Maxi er en landslagsspiller med et godt rykte og at han forventer å spille de fleste kampene, slår marokkaneren fast. ? Alt jeg kan gjøre er å arbeide hardt på trening hver dag og sørge for at jeg tar vare på sjansen når den kommer. Ved slutten av sesongen får jeg så analysere om det har vært en suksess eller ikke. Hvis jeg ikke trodde at jeg kunne komme til å spille mange kamper ville jeg ikke ha skrevet under en ny kontrakt før denne sesongen. Det var noen telefoner angående låneavtaler i sommer, men manageren ønsket ikke at jeg skulle dra. Det gjorde heller ikke jeg, slik at vi snakket ikke noe mer om det, sier El Zhar etter at det skal ha vært flere interesserte franske klubber.

- Jeg har alltid sagt at jeg ønsket å spille for Marokko, sier spilleren som vokste opp i Frankrike med marokkanske foreldre. - Jeg gikk til St. Etienne fordi at de alltid har produsert sine egne spillere, spesielt spillere med nordafrikansk opprinnelse, og håpet jeg ville få en sjanse til å spille på førstelaget. Så kom Liverpool inn i bildet.

- Jeg angrer ikke på at jeg gikk til Liverpool. Jeg har spilt på de fleste store banene i England. Når jeg ser tilbake på min karriere, vil jeg kunne fortelle familien om tiden da vi slo Manchester United 4-1 på Old Trafford ? selv om jeg ikke hadde noen stor rolle i det. Ikke mange spillere kan si det.

- Det betyr ikke at jeg er tilfreds, jeg har fortsatt mye ugjort. Det er fortsatt tid for meg til å kunne spille fast for Liverpool, selv om jeg da behøver en periode hvor jeg ikke er skadet.

- Jeg kunne ha blitt ha blitt i Frankrike, men du vet aldri hva som vil skje. Jeg var nødt til å gripe muligheten til å kunne skrive under for Liverpool.