- Jeg skal stabilisere skuta

Roy Hodgson tror han kan vinne trofeer dersom klubben har spillere av en kvalitet som forventet. Klubbens ambisjoner er like store som de alltid har vært. Hodgsons filosofi sammenfaller med Liverpools spillestil.

Roy Hodgson er kjent for være god til organisere sine lag, men det er kanskje ikke den viktigste oppgaven han får på Anfield?
- Nei, ikke nødvendigvis. Jeg synes at alle fotballmanageres hovedoppgave er å organisere laget slik at du kan få det beste ut av hvert individ. Det en klubb med denne statusen virkelig trenger, er kvalitetsspillere som kan skaffe resultatene som klubben ønsker. Organisering alene vil dessverre ikke være i stand til det. Dette laget har vært godt organisert i lang, lang tid, både under Houllier og Benítez. Så det er ikke det neste aspektet. Noen ganger, når noen av de beste spillerne ikke er tilgjengelig, kan organisering gi deg noen få poeng som du ikke ville ha fått ellers. Jeg er sikker på at alle i Liverpool FC vil være enig med meg når jeg sier at målet er å beholde de beste spillerne og så forsøke å finne noen spillere som kan komplimentere dem. Hvis vi skal oppnå de målsettingene som Liverpool FC alltid setter, vil vi ikke klare det med organisering alene, uttaler Roy Hodgson.

Hodgson tror at han kan være i stand til å vinne trofeer dersom han har kvalitetsspillere i troppen.
- Jeg har tro på det så lenge kvaliteten på spillerne forblir som forventet i Liverpool FC og så lenge vi opprettholder spillernes gode arbeidsinnsats, dere vet det å blød for drakten. Jeg ser ingen grunn til at vi ikke kan vinne noe i fremtiden. Jeg kan ikke late som at situasjonen ikke er annerledes enn da Rafa Benítez og Gerard Houllier kom til klubben. Min jobb er som formannen sa, å stabilisere skuta, men det err ingen tvil om at klubbens ambisjoner er så høye som de tidligere har vært.

Mange er spent på hva slags spillestil Roy Hodgson står for.
- Klubben har en stil, det har den alltid hatt. Dere kan se at klubben alltid har spilt på den rette måten. Pasningsspill, en måte der spillerne jobber veldig hardt for hverandre, en måte der spillere som mister ballen vil få den tilbake og hjelpe laget så fort som mulig. Det sammenfaller godt med min filosofi om hvordan det bør spilles. Det vil ikke bli noen konflikt hva det angår. Jeg ønsker å spille som Liverpool alltid har gjort. Vi skal jobbe hardt på treningsfeltet for å oppnå det.

Roy Hodgson fikk en treårskontrakt, det vil si ett år mindre enn det Rafael Benítez hadde igjen av sin kontrakt da han forlot klubben i forrige måned. Den tidligere Fulham-manageren føler likevel at han har full tillit av styret.
- Ja, jeg ville like å tro det. Det var ikke noe jeg presset på for. Det var noe jeg ble tilbudt. Jeg aksepterte det med glede. Selvsagt er vi i en situasjon der vi ikke kjenner klubbens fremtid. Jeg kan bare håpe at nye eiere vil ha den samme tilliten til meg som det nåværende styret. Det nåværende styret fikk oppgaven med å finne en ny manager. Jeg tror de har foretatt den prosessen på en veldig profesjonell og gjennomført måte. Som et resultat synes jeg at jeg fortjener å være her etter den prosessen jeg måtte gjennom.

Roy Hodgson hadde et relativt mislykket manageropphold i Blackburn. Han ledet laget som akkurat unngikk nedrykk til en 6.plass i hans første sesong, men fikk sparken i desember 1998 da klubben lå nederst på tabellen.
- Blackburn er det eneste stedet jeg har fått sparken, og det var litt hardt. Jeg tok et lag som hadde unngått nedrykk med ett poeng til e-cup, og så mistet jeg fire av de aller beste spillerne, tre med skade og én ble tvangssolgt til Rangers, året etter.