- Jeg vil alltid ha kritikere

Lucas Leiva erkjenner at han av og til blir skuffet over all kritikken som blir ham til del, men at han er innstilt på å kjempe videre og er godt etablert i Liverpool.

En av sesongens store kamper står for døren på søndag, borte mot Manchester United. I tilsvarende kamp i fjor var den sentrale midtbaneduoen Javier Mascherano og Lucas Leiva en base som ga Steven Gerrard og Fernando Torres skyts til å senke hjemmelaget med overbevisende 4-1. Trolig vil det være spillerne som er involvert også til helgen, selv om Alberto Aquilani skulle bli frisk av sitt mageonde og mange vil ytre ønske om å se den mer kreative italieneren som en del av maskinrommet til Liverpool.

- Jeg spilte 90 minutter i den kampen, erindrer Lucas til skysports.com når samtalen kommer inn på fjorårets møte på Old Trafford. - Vi spilte virkelig bra og 4-1 er et resultat du normalt ikke forventer i en slik kamp.

- De er fortsatt der og for å være ærlig tror jeg de alltid vil være der, fortsetter den sympatiske 23-åringen om den erkjennelsen at han er en av dem med flest kritikere på Anfield. ? Jeg tror ikke folk vil snu i min retning, men jeg må bare prøve å fokusere på min jobb og prøve å bli bedre hele tiden. Jeg må spille for de som liker meg.

- Jeg vet ikke hvorfor jeg begynte å få kritikk, men det er bare noen som ikke liker meg. Jeg hadde det aldri slik tidligere. Det er første gangen det skjer meg i min karriere, men jeg må bare være positiv å konsentrere meg om hva jeg skal gjøre.

- Jeg var ung da jeg kom hit, 20 år gammel. Nå er jeg litt eldre og det er fortsatt mye jeg kan forbedre.

- Min første sesong var vanskelig fordi jeg hurtig måtte tilvenne meg en ny stil og et høyere tempo. Nå er jeg fullstendig etablert i Premier League, slik at jeg hele tiden prøver å forbedre meg og jeg synes jeg har gjort det rimelig bra denne sesongen.

- Vi savner vår familie, men livet i Liverpool er et rolig liv. Jeg går ikke ut mye, jeg liker å ha det stille og rolig. Noen ganger kan du være skuffet over kritikken som blir deg til del, men du må bare komme deg videre.

- Liverpool er en fin by, men ikke så stor. Byen jeg levde i tidligere hadde to millioner mennesker, slik at det er stille her i forhold. Jeg har muligheter til å gå på restauranter og å handle, slik at det er greit.

- Han prøver å gi meg støtte og selvtillit, sier Lucas om sin manager Rafael Benitez. - Han prøver å gi alle selvtillit, ikke bare meg. Jeg prøver å gjengjelde ved å spille bra og arbeide hardt. Vi er klar over at noen ganger vil folk kritisere han eller meg, men det er en del av fotballen og noe du bare må akseptere.

- Vi har gjort noen feil denne sesong, det er helt klart. Jeg tror det kan bli en vanskelig avslutning. Manchester City, Tottenham og Arsenal er alle i god form, så vi må bare gjøre vårt beste. Jeg er likevel sikker på at City og Tottenham vil tape poeng framover.

- Vi vet det vil bli vanskelig mot United. Wayne Rooney spiller virkelig bra for øyeblikket og jeg vil si han nå er den beste spilleren i England. Han scorer mange mål og vi må være forsiktige, men det dreier seg også om at andre spillere gir ham sjansen til å score. United har en virkelig god spillertropp, slik at vi må reise dit å være positive og tro at vi kan vinne.