- Jeg vil bli

Dirk Kuyt har med sine seneste uttaleleser om å bli i klubben, gitt den nye manageren Roy Hodgson noe å glede seg over. Nederlenderen er ikke redd for finalemotstander Spania.

Dirk Kuyt er for tiden i Sør Afrika og forbereder seg på søndagens VM-finale mot regjerende Europamestere Spania. Tidligere har han sagt at han vil vurdere sin fremtid i klubben. Siden Roy Hodgson kom til klubben, har usikkerheten rundt ny manager opphørt. Nyervervelsen har fått roet nervene på de viktigste spillerne, som så ut til å forlate klubben. Nederlenderen sier at han har lyst til å snakke med Hodgson om planene for neste sesong. Dette gir utvilsomt manageren et løft, som ser ut til å få skikk på laget før neste sesong.

”Selvfølgelig vil jeg bli værende i klubben. Liverpool er en stor klubb med en fantastisk historie. I løpet av mine fire år har jeg dessverre ikke vunnet noe, men forhåpentligvis vil jeg kunne vinne noe i fremtiden. Vi er nødt til å se hva som skjer fremover, og forhåpentligvis vil manageren at jeg skal bli. Jeg har allerede snakket med personer fra klubben, og de fortalte at han ville snakke med meg. For tiden er det ikke så enkelt å få til, siden vi er så opptatt og fokusert på VM-finalen”, uttaler Kuyt til Skysports.

Hva Nederland har fått til i dette mesterskapet har vært i sterk kontrast til Liverpools forrige sesong. Kuyt har spilt en viktig rolle i det nederlandske landslaget. Skal Nederland vinne sitt første verdensmesterskap, må sterke Spania slås i finalen. Forrige sesong var som sagt sørgelig for Liverpool sin del, men en VM-tittel ville hjulpet godt på.

”Det er fint å kunne avslutte en trist sesong på denne måten, den var virkelig tung og lang. Mentalt sett har det vært tøft. Jeg spiller for en klubb som er vant med å vinne trofeer, men det skjedde ikke. Jeg setter pris på at den nederlandske manageren gav meg ei uke fri etter sesongslutt, sånn at jeg kunne fokusere fullt på VM. Det var fint for meg. Etter ferien trente jeg hardt, jeg kjempet for en plass på laget. Jeg er fornøyd med hva jeg har gjort, og nå er vi her i finalen.



Ikke redd for Spania
Dirk Kuyt har anklaget Tyskland for og vært redde da de spilte mot Spania i semifinalen, og insisterer på at Nederland ikke vil være det samme. Nederlenderen syns Tyskland så skremt ut av Spania, men han er overbevist om at det finnes svakheter i Spanias spill som kan utnyttes.

”Vi er ikke redde i det hele tatt, men du kunne se at Tyskland var det. De prøvde ikke en gang å angripe motstanderne. Vi vil helt klart prøve å angripe, og da vil man fort se at svakhetene deres blir synlige. Hvis man spiller som tyskerne er man dømt til å tape. I vår tropp er det ingen spillere som frykter Spania, og heller ingen som føler seg små sammenlignet med dem. Vi har respekt, men vi er ikke redde”, sier Kuyt til The Guardian.

”Nederlandsk fotball er alltid veldig god, og vi viser i hver turnering at vi har kvalitet i spillet. I denne turneringen har vi ikke bare vist kvalitet, men også tro. Vi har tro på at vi kan slå hvem som helst, vi har selvtilliten til å gjøre det.  Mot Brasil lå vi under 1-0, men vi hadde fortsatt troa på at vi kunne klare det.