- Kan ta år å gjenreise klubben

Alan Hansen tror det kan ta tre til fire år å få klubben tilbake på det nivået den bør være. Han mener Benítez gjorde flere feil å overgangsmarkedet. Odds på Benítez' arvtager. Martin O'Neill favoritt ifølge Betfred.

Klubben leter nå etter Rafael Benítez’ erstatter, men Liverpool-legenden Alan Hansen tror det kan ta flere år å få Liverpool tilbake der klubben hører hjemme.
- Jeg vil tro at styret har en god idé om hvem de ønsker å hente inn, men jeg har ingen preferanser bortsett fra at jeg ønsker noen som kan handle bra og ta jobben uten illusjoner om utfordringen han står overfor, skriver Alan Hansen i Daily Telegraph.

- Den smertefulle sannheten for Liverpool og deres supportere er at den nye manageren på Anfield vil ha en dårligere tropp til disposisjon enn den Benítez arvet fra Gerard Houllier. Og man kan også argumentere for at Liverpool befinner seg i den verste tilstanden siden Bill Shankly ankom klubben for mer enn 50 år siden.

- Etter seks år under Benítez er det definitivt tid for en forandring på Anfield. Uansett hvem som kommer inn vil han stå overfor en kjempestor oppgave. Man kan se for seg tre eller fire år før Liverpool kommer tilbake hvor klubben bør være.

Hansen mener Rafael Benítez gjorde flere feil på spillermarkedet.
- Benítez gjorde for mange feil med for mange spillere. De seneste sesongene har han ikke hatt noen bak Fernando Torres, Javier Mascherano og kanskje Glen Johnson.

- Han har brukt for mange penger på gjennomsittlige spillere. Vi ser fruktene av det nå.

Odds på Benítez’ etterfølger
Bettingselskapet Betfred har offentliggjort odds på hvem de tror etterfølger Rafael Benítez.

Martin O'Neill 9/4
Roy Hodgson 7/2
Kenny Dalglish 7/2
Jurgen Klinsmann 8/1
Guus Hiddink 8/1
Manuel Pellegrini 14/1
Frank Rijkaard 14/1
SlavenBilic 16/1
Mark Hughes 16/1
Alex McLeish 20/1
Louis Van Gaal 20/1
Martin Jol 33/1
Sevn-Göran Eriksson 40/1