- Konsentrasjonssvikt kostet oss poeng

Roy Hodgson mener at konsentrasjonssvikt i sluttminuttene kostet Liverpool det ene poenget på Old Trafford i dag. Liverpool-manageren nekter å delta i noen form for ordkrig med Alex Ferguson.

Hodgson synes at hans spillere viste flott karakterstyrke ved å komme tilbake fra 0-2 til 2-2. Men så sviktet det altså i sluttminuttene, da Dimitar Berbatov ble matchvinner med sin tredje scoring for dagen.

- Jeg mener vi fortjente uavgjort. United spilte meget bra, men jeg synes det er litt stygt å undergrave vår prestasjon på den måten, uttaler Liverpool-manageren om Alex Fergusons slengbemerkning om at United kunne ha scoret ti og at det kun var linjemannen som skapte noe for gjestene.

- Jeg respekterer hva andre managere sier og mener om kampene, og vil ikke bli involvert i noen form for ordkrig, la han til.

- Vi har hatt en veldig tøff start på sesongen, men vår prestasjon i dag var åpenbart langt bedre enn mot WBA og Birmingham. Vi spilte mot et topplag. Vi kan være stolte over egen prestasjon, og at vi kom tilbake fra 0-2 og utlignet til 2-2. Vi kan være stolte over måten vi spilte på i andre omgang, og jeg synes kvaliteten på spillet vårt var ganske bra.

- Vår målsetting er å bli bedre. Vårt mål er fortsatt å forsøke og kvalifisere oss til neste års Champions League, og det er kanskje det jeg må ha fokus på.

- Vi behøver å bli bedre og mer bestemte. Til og med i første omgang, etter en god periode av United, klarte vi å roe oss ned og spille ballen, og vi kom frem i gode posisjoner. Men vi var ikke bestemte nok når vi slo den siste pasningen. Men dette bedret seg mye etter pause.

I forkant av Liverpools utligningsmål burde John O'Shea ha blitt utvist etter å ha lagt ned Fernando Torres da spanjolen hadde fri vei mot mål. Hodgson ønsker imidlertid ikke å kommentere den situasjonen, og er mer bekymret over svakt forsvarsspill da Berbatov gjorde seiersmålet seks minutter før full tid.

- Vi forsvarte oss dårlig. Det kommer et innlegg seks minutter før slutt, og i den situasjonen burde vi ha forsvart oss mye bedre. Det vil være ubehøvlet å diskutere om en spiller skulle ha vært utvist. Vi tapte fordi vi ikke forsvarte oss godt nok på den tredje scoringen.

- Jeg har ikke så mye å klage på i forbindelse med de to første scoringene deres. Den første kom på en flott corner og like flott heading, mens den andre kom som følge av genialitet som det er vanskelig å forsvare seg mot. Men den tredje scoringen var alt for lettkjøpt. Vi hadde gjort det så bra ved å utligne til 2-2, og jeg mener vi burde ha halt i land det ene poenget.

Alex Ferguson skal etter kampen ha beskyldt Fernando Torres for bevisst å ha prøvd å få John O'Shea utivst.

- Det ønsker jeg ikke å kommentere. Jeg foretrekker å snakke om kampen og de temaene som interesserer meg. Jeg ønsker ikke å bli involvert i diskusjoner med andre folk. Alex har rett til å ha sin egen mening. Jeg akter ikke å stå her og si om jeg er enig eller uenig, fordi om du forteller meg om et utsagn han har kommet med. Det er helt uinteressant for meg som diskusjonstema.

- Jeg synes dommeren dømte veldig bra. Jeg har et ambivalent forhold til denne type ting. Jeg liker ikke å se røde kort for små forseelser. Jeg så ikke situasjonen som noen spesielt stygg hendelse. Jeg må studere opptaket for å slå fast om det var en felling eller ei. Alex er mye nærmere situasjonen enn jeg. Mitt umiddelbare inntrykk var at det var en felling, men jeg trodde ikke på noe tidspunkt at spilleren skulle bli utvist. En del av staben min syntes det, men jeg er ganske avslappet i forhold til dette. Vi fikk uansett en scoring på situasjonen, og det burde ha gitt oss grunnlaget for å ta det poenget vi kanskje fortjente fra kampen.

Liverpool-manageren ble spurt om sin målsetting for sesongen.

- Vi er i en overgangsperiode. Det behøver ikke å være negativt. Noen ganger kan det være bra for en klubb. Men det har komplisert situasjonen litt at jeg ikke fikk jobbe med mine spillere i sommer på grunn av VM og at Europa League-kvalifiseringen startet så tidlig. Vi ble kastet ut på dypt vann og bedt om å svømme.

- I Europa League har vi gjort det bra, men i ligaen har vi tapt to kamper – borte mot Man City og Man Utd. Vi bør kanskje innse at slike ting kan skje med oss for øyeblikket. Vi må bli bedre, slik at vi sørger for at det ikke skjer med oss i fremtiden.

- Målsettingen før sesongen startet var å kjempe om en plass i neste års Champions League, men det betyr kanskje også automatisk at du vil være med å kjempe om ligatittelen, da forskjellen på laget som kommer på første- og fjerdeplass ikke vil være så stor i antall poeng. Dersom vi er gode nok til å komme blant de fire beste, vil vi kanskje være nær førsteplassen også. Jeg vil ikke si at vi ikke kan klare det. Ei heller vil jeg si at vi kan klare det.