- Kuyt er ekstremt viktig

Nederlands landslagssjef Bert van Marwijk sier Dirk Kuyt er ekstremt viktig for laget hans. I kveld spiller Oranje semifinale mot Uruguay - en kamp som vises på TV2/HD, svensk TV4 og dansk Canal9.

Selv om det er Arjen Robben og Wesley Sneijder som har tatt mesteparten av oppmerksomheten for Nederland sin suskess så langt i mesterskapet, er det nå ingen som setter spørsmålstegn med Dirk Kuyt og hans rolle i laget. Liverpoolangriperen var glitrende i kvartfinalen mot Brasil, og har nå et mål og to assist på de fem kampene hittil i mesterskapet. Oranje-trener Bert van Marwijk er veldig begeistret for sin nummer 7.

- Jeg leste et sted at Kuyt var det første navnet Rafa Benítez skrev opp når han valgte ut sitt Liverpool-lag. Det sier alt, sier Mawijk foran kveldens semifinale.

- Alle spillere har perioder når ting ikke fungerer, og Liverpool hadde et veldig tøft år, men Kuyt er ekstremt viktig for oss. Måten han spiller på viser hans lidenskap og entusiasme, og det er noe som smitter over på andre.

Også landslagskaptein Gio van Bronckhorst er begeistret for Kuyt.

- Dirk er så viktig for oss, og han kan spille over alt i angrepet. Måten han kjemper for laget, hans tilstedeværelse, og hans engasjement er smittende for de andre. Det er flott å ha han på laget, og for han betyr det ikke noe hvor han spiller, avslutter den tidligere Arsenal-backen.

Kuyt har nå startet 33 kamper på rad for Oranje. Det er ventet at han også vil få tillit fra start i kveldens semifinale mot Uruguay. Den kampen vil direktesendes på TV2/HD, svensk TV4 og dansk Canal9.