- Kvaliteten på innleggene er avgjørende

Rafael Benitez får støtte fra managerkollega Brian McDermott i Reading, som mener det er irrelevant om motstanderen benytter soneforsvar eller mannsmarkering på dødballer.

Engelsk presse er opptatt av at Liverpool i helgen slapp inn enda en scoring på dødball, og mange velger å legge skylden på soneforsvaret som de røde praktiserer på dødballer. Reading-manager Brian McDermott mener at det er kvaliteten på dødballene som betyr noe, og hevder at det er irrelevant hvordan man forsvarer seg dersom dødballene er av høy kvalitet.

Reading tok som kjent ledelsen mot Liverpool på lørdag, etter at et frispark ble slått høyt mot bakerste stolpe. Der dukket den lange polakken Grzegorz Rasiak opp og fikk slått ballen inn til Simon Church, som ikke kunne unngå å score fra en meters hold.

- Vårt spillemønster går ut på å få slått ballen ut på vingene, og få slått innlegg inn i feltet. Våre dødballer slått av Gylfi Sigurdsson og Ryan Bertrand var utmerkede, uttaler McDermott til Readings offisielle nettside.

Reading-manageren ble etter kampen spurt om Liverpools sonemarkering på dødballer var årsaken til at Church fikk stå umarkert foran Pepe Reina.

- Hvilken type markering motstanderen benytter seg av betyr ingenting dersom innlegget inn i feltet er bra, lød svaret fra McDermott.

- Grzegorz kom seg rundt og fri på bakre stolpe, og vi scoret. Slike ting skjer, uansett om man markerer mann mot mann eller dekker soner, la han til.