- Laget er viktigere enn Aquilani

Benítez påpeker at kampen om 4.plassen er viktigere en hensynet til en spiller. Det forstår Aquilani. Må ta en avgjørelse om de røde har råd til å bruke spilleren, og dermed risikere tap.

Rafael Benítez forsikrer supporterne om at Alberto Aquilani ikke er glemt, men prioriterer kampen om 4.plassen fremfor å la italieneren få mulighet till å tilvenne seg spillet i Premier League. Midtbanespillerens debut ble utsatt på grunn av en ankelskade. Han har kun startet syv kamper siden overgangen fra AS Roma og har bare fullført 90 minutter ved én anledning.

- Når du har vært skadet en stund, er det ikke lett for en spiller. Så når du er tilgjengelig og laget ikke spiller bra, blir det enda vanskeligere. Du må ta en avgjørelse om du har råd til å gi ham to eller tre kamper når du vet at han kanskje ikke er på det nivået han kunne være, og du kan ende opp med å tape noen av dem, forklarer Rafael Benítez til The Guardian.

- Alberto er ikke dum. Han vet at det som må prioteres er laget og det som er best for det. Alt han kan gjøre er å fortsette å trene og sørge for at han er klar når vi trenger ham. Men som sagt, det viktigste er at vi tenker på laget, ikke på én spiller.

Benítez innrømmer at det nylagte gressteppet på DW Stadium ikke vil influere laguttaket enten ved å bruke Torres eller utelate Aquilani.

- Da jeg ikke brukte Aquilani mot Wolves, var det ikke på grunn av banens beskaffenhet. Det var på grunn av kampens type og fordi andre var tilgjengelig, noe som betydde at vi kunne håndtere det på en annen måt.

- Så om jeg bruker ham eller ikke mot Wigan, er ikke en avgjørelse som blir tatt ut i fra banen.

- Men vi har hatt en samtale om diverse ting, og han kjenner situasjonen. Alberto er en veldig god proff. Han hadde et stort navn i Italia, og han ønsker å vise sine kvaliteter her.

- Når du er på den måten, men ikke kan spille på tre eller fire måneder, og så er tilgjengelig, men ikke kan spille fordi laget kanskje gjør det bra eller har problemer, er det en vanskelig situasjon for enhver proff.

Alberto Aquilanis agent, Franco Zavaglia, mener at spilleren vil få vist sitt beste med tiden.
- Alberto tok sitt livs avgjørelse da han dro til Liverpool. Han har det bra i Liverpool. Neste år blir det viktigste for ham.