- Liverpool vil alltid ha plass i mitt hjerte

Mascherano er glad for å ha gjennomført sin drømmeovergang til Barcelona. Han opptrådte alltid 100% profesjonelt i Liverpool, og ingen må tvile på det. Barcelona får ikke oppgi overgangssum.

Javier Mascherano ble presentert som Barcelona-spiller på Camp Nou tidligere, og avviserr at han hadde problemer med Liverpool-manager Roy Hodgson. Mot manchester City ønsket ikke midtbanespilleren å spille fordi han hadde tankene retett mot en overgnag til Barcelona.
- Jeg viste i Liverpool at jeg alltid er 100 prosent profesjonell. Ingen kan tvile på det. Mot Manchester City var jeg ikke i stand til å spille. Jeg snakket med manageren og han forstod meg. Det var bedre for laget.

- Jeg har aldri hatt problemer med den nye manageren. Jeg aksepterte hans ordre, og Roy Hodgson kan bekrefte det. Mine lagkamerater visste at det var min avgjørelse og sa ingenting om det til meg.

- Liverpool vil alltid være i mitt hjertet, men min tid der er forbi. Nå er det tid for en ny utfordring. Jeg har ikke forlatt Liverpool for Barcelona på grunn pengene, bare for sportslige årsaker.

Javier Mascherano ønsket seg bort fra Liverpool allerede i fjor sommer.
- I fjor var det en skuffelse fordi jeg ikke fikk dra, men i år er jeg veldig glad. I fjor kunne jeg ikke reise. De kvittet seg med Alonso og jeg måtte bli. Liverpool har vært noe ekstraordinært i mitt liv, og jeg nøt å spille for en av de beste lagene i historien, men i dag vil jeg ikke snakke om det.

- Jeg har stor kjærlighet til fansen, klubben og alle vennene jeg har på laget, så jeg vil alltid ønske det beste for Liverpool.

- Roy Hodgson kjenner sannheten, men jeg vil ikke snakke om noe av det. En dag vil jeg fortelle alle det fordi det har blitt fortalt løgner om meg, Liverpool kommer alltid til å finnes i mitt hjerte, men min tid der er over, og det er nå på tide med en ny utfordring.

Mascherano karakteriserer klubbskiftet som en drømmeovergang til tross for at han har gått ned 20% i lønn.
- Dette er en drøm som går i oppfyllelse for meg. Jeg er både glad og stolt over å slutte meg til en klubb som har vunnet alt. Jeg skal bringe det samme til denne klubben som jeg har tilført de andre jeg har spilt for: oppofrelse og vilje til å hjelpe. Jeg håper å tilpasse meg de nye omgivelsene så fort som mulig.

- Da jeg tok denne beslutningen, var jeg ikke i tvil. Jeg vil tape penger, men jeg får andre ting. Jeg gir opp pengene hvis det er for en sak som dette.

Barcelonas visepresident Josep Maria Bartolomeu fortalte på pressekonferansen at de hadde fått beskjed av Liverpool om å ikke offentliggjøre overgangssummen for Mascherano. Spilleren tar over draktnummer 14 etter Thierry Henry.

Kilder: AS, The Mirror