- Må akseptere avlysningen

Benítez aksepterer at supporternes sikkerhet måtte ivaretas. Avlysning gir tettere kampprogram, men mulighet til å trene hardere. Les Lawson mener utsettelsen lå uten for Liverpools kontroll.

Liverpool skulle møtt Tottenham på Anfield i morgen, men kampen ble avlyst på grunn av isete ankomstveier og fortau i nærheten av stadion. Vinterværet har gitt store problemer på øyriket den seneste uken. De fleste oppgjørene i Premier League er avlyst.
- Barna ble meget glade. De lagde snømenn. Vi lagde to eller tre. Familien nøt snøen. For laget var det vanskelig fordi vi måtte avlyse en treningsøkt. Deretter har det gått ok. Vi har trent meget bra. Humøret har vært svært godt. Spillerne er glade, uttaler Benítez til pressen.

Rafael Benítez opplyser at laget gjerne ville ha spilt oppgjøret mot Tottenham, men forstår at sikkerheten til supporterne måtte ivaretas. Med avlysningen får laget imidlertid tid til å trene hardere og fokusere på midtukens FA-cupomkamp mot Reading.
- For oss ville det vært bedre å spille fordi vi har trent bra, men av sikkerhetsmessige årsaker er det klart det kunne blitt farlig. Vi må akseptere situasjonen, sier Benítez til Liverpool Daily Post.

- Man må ta en tidlig avgjørelse. Dersom man venter, kunne det ha blitt et problem for Tottenham-supporterne som kommer fra London og for våre fans og folk som kommer fra andre plasser.

- Vi har meget gode forhold på Melwood. Veiene er et problem, men ikke banen, så vi kan trene her.

- Vi har forandret på treningene. I noen tilfeller betyr det at vi har kunnet trene hardere fordi vi har mer tid.

- Vi forbereder alt. Vi vet at det vil bli et problem for oss fordi vi har kamper i FA-cupen og Europa League, så vel som i Premier League, men vi må akseptere situasjonen.

- Vi må få omberammet kampen så fort som mulig, medgir Benítez til Liverpoolfc.tv

- Vi skal fortsette å trene med kanskje én fridag, men vi må tenke på neste kamp, i FA-cupen.

- Det er veldig tydlig at man må ta fatt på hver cupkamp her i England som det var en cupfinale. Det er måten vi skal gjøre det på.

Liverpool forsøkte å få oppgjøret mot Tottenham utsatt 53 timer før avspark. De kontaktet Premier League klokken 12 i går og leverte opplysninger fra de lokale myndighetene og politiet. Det forventes ikke kraftig snøvær i nordvest denne helgen, så Premier Legaue krevde skriftlig redegjørelse fra Liverpool kommune før kampen kunne avlyses.

I oktober mottok klubbene strenge retningslinjer angående utsettelse av kamper. Premier League gjorde det klart igjen i går at de ville foretrukket å unngå terminslistekaos, selv i den verste britiske vinteren på nesten 30 år. Imidlertid ønsket de ikke å sette personers sikkerhet på spill.

Flere langveisfarende supportere er svært skuffet over avlysningen. Les Lawson, sekretær i den lokale avdelingen av den offisielle supporterklubben til Liverpool FC, uttrykker forståelse for situasjonen.
- Hvis det er etter råd fra politiet, er det ikke mye vi kan gjøre. For å yte Liverpool rettferdighet virker kampen å ha blitt utsatt på grunn av omstendigheter utenfor deres kontroll, sier Lawson til Daily Mail.

Kommunen forklarte Premier League at de ikke hadde ressurser til å gjøre fortauene og gatene rundt Anfield trygge for de 44000 tilskuerne som skulle ha sett kampen.